Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șomajul în Franța se menține la nivel ridicat. Macron are probleme în a demonstra că reformele sale aduc rezultate
WhatsApp
Datele oficiale arată că șomajul în Franța se menține la nivel ridicat. Emmanuel Macron are astfel probleme în a demonstra că reformele sale aduc rezultate.

Rata şomajului în Franţa, a doua economie a zonei euro, s-a menţinut la 7,5% în primul trimestru din 2024, ceea ce arată dificultăţile cu care se confruntă preşedintele Emmanuel Macron în a demonstra că reformele nepopulare de pe piaţa muncii aduc rezultate, transmit DPA şi Bloomberg.

Datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (Insee) arată şi o creştere a şomajului în rândul tinerilor (15-25 de ani), care au beneficiat în timpul pandemiei de stagii de pregătire finanţate de stat şi de programe de sprijin pentru angajare. În primul trimestru din 2024, rata şomajului în rândul tinerilor a crescut cu 0,6% faţă de precedentele trei luni, ajungând la 18,1%.

Singura veste bună este uşoara scădere a şomajului în rândul persoanelor sub 50 de ani.

În ultimele 12 luni rata şomajului în Franţa a continuat să crească, după ce la începutul lui 2013 scăzuse la 7,1%, cel mai redus nivel din 1982.

Premierul francez Gabriel Attal anunţase modificări ale legislaţiei privind şomajul, durata maximă pentru ajutoarele sociale va fi redusă, de la 18 la 12 luni, şi va creşte perioada de muncă cerută pentru a obţine beneficii sociale.

Numărul şomerilor a crescut cu 6.000, la 2,3 milioane, în primul trimestru din 2024. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel