Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Soldații ruși au organizat un bazar în Belarus unde vând bunuri furate de la ucraineni
WhatsApp
Soldații ruși au organizat un bazar în orașul bielorus Naroulia, unde vând lucrurile furate din casele ucrainenilor. Potrivit agenției de presă Unian, invadatorii încearcă, de asemenea, să schimbe valuta furată din casele jefuite, dolari și euro.
Soldații ruși jefuiesc casele ucrainenilor și trimit acasă bunurile sau le vând în Belarus

Direcția Principală de Informații din subordinea Ministerului Apărării al Ucrainei raportează că, în orașul bielorus Naroulia, armata rusă a organizat o piață volantă în care soldații încearcă să vândă lucrurile furate din casele ucrainenilor.

În bazarul ad-hoc organizat de tâlhari pot fi găsite mașini de spălat, mașini de spălat vase, frigidere, bijuterii, mașini, biciclete, motociclete, vase, covoare, opere de artă, jucării pentru copii, produse cosmetice.

"Adică tot ce au putut lua rușii jefuind populația civilă din Ucraina", se arată în raportul prezentat de Unian.

Invadatorii încearcă și să schimbe valuta furată, în principal dolari și euro, însă bielorușii sunt reticenți să accepte tranzacțiile de schimb.

În plus, tâlhari ruși au trimis un convoi de camioane în Federația Rusă din orașul Buryn, regiunea Sumy, cu bunuri furate.

"În orașul Mazyr (Belarus) se acumulează camioane militare ruse KamAZ, din care soldații descarcă pachete cu lucruri furate. Prada este trimisă Federației Ruse de către serviciul rus de livrare expres SDEK", a adăugat serviciul de informații.

Militarii ruși trimit acasă produsele furate prin intermediul firmelor de curierat

 

Anterior, au fost raportate informații potrivit cărora soldații ruși trimit rudelor bunuri furate din Ucraina prin intermediul companiilor de curierat din Belarus.

Acest aspect a fost publicat pe canalul Telegram „Belarusian Guyun”.

"Acum, invadatorii se află în departamentul serviciului rus de livrare expres SDEK din Mozyr și organizează livrarea lucrurilor", potrivit mesajelor.

De asemenea, se raportează că în Khoiniki, soldații au mers la oficiul poștal și au întrebat despre posibilitatea de a trimite colete internaționale. Când au fost întrebați ce bunuri vor să trimită, au răspuns că "telefoane mobile și alte lucruri de valoare".

Vezi și: Dialog interceptat între un soldat rus și soția sa. El: "Ți-am furat cosmetice și adidași de firmă". Ea: "Ne trebuie și laptop"

 

În urmă cu câteva zile, Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a făcut publică o nouă discuție telefonică între un soldat rus și soția sa. Rusul e auzit spunându-i acesteia cum a intrat într-o casă "minunată" din Ucraina, de unde a furat cosmetice, tricouri de calitate și adidași de firmă, scrie Ukrainska Pravda. Nemulțumită, femeia îl ceartă că nu a luat și laptopul, scrie publicația Ukrainska Pravda.

În discuție telefonică cu soția sa, agresorul rus se laudă că i-a furat "produse cosmetice, adidași de marcă și tricouri de calitate" dintr-o casă ucraineană. 

Ocupantul mai spune că locuitorii casei pe care a jefuit-o trăiau foarte bine, că toate lucrurile sunt bune, că au băut vitamine "scumpe" și chiar au făcut saună.

Iată dialogul soldatului rus denumit Andriy cu soția sa:

Andriy: "Ți-am furat niște produse cosmetice aici. Sunt și mostre".

Soția: "Bine! Acesta va fi o amintire din Ucraina. Ce bine!"

Andriy : "Adidașii sunt de damă, ei bine, sunt NB, sunt de marcă, totul este așa. Mărimea 38. Sunt în general cool. Totul este de înaltă calitate, toate hainele."  

Soția: "Da! Probabil că au luat toți băieții."  

Andriy: "Toți cară bunurile cu gențile. Aș putea lua și laptopul, dar mi-e frica să nu mă dau de gol"

Soția: "Sofia va merge la studii - are nevoie și de un laptop, la naiba!"

Andriy: "Ei bine, aici locuiește o familie de sportivi. Am luat vitamine scumpe, tricouri noi de fotbal și tricouri de hochei”.

Soția: "Păi, e clar! Ia tot, ia tot, Andriy, mai ai nevoie de tricouri."

Andriy: "Mi-am luat și pantalonii scurți. Sunt lucruri bune aici, desigur. Am fost șocat când am intrat în cameră."

Soția: "Îți dai seama cum trăiesc ei, da? Și cum trăim noi. Pentru asta se luptă. Ei spun: " Am trăit normal, tu ești cel care ai venit aici ".

Andriy: "Casa este pur și simplu minunată. Este acoperită cu piatră, mobilierul este din răchită. Ne aburim în saună pentru a doua zi."  

Soția: "Oh, nu-ți face griji. Nu erau traininguri? Trebuia să iei și un training frumos."  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel