Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Soldații ruși au aruncat bombe cu fosfor într-un sat din regiunea Zaporojie
WhatsApp
Satul Novoyakovlivka din regiunea Zaporojie a fost bombardat cu bombe cu fosfor, scrie UNIAN, cu referire la site-ul Consiliului Local Komyshuva.
Ocupanții ruși au aruncat bombe cu fosfor într-un sat din regiunea Zaporojie

„Ocupanții ruși continuă să comită crime de război prin bombardarea clădirilor rezidențiale din așezările pașnice, inclusiv cu muniție interzisă. În noaptea de 12 aprilie, satul Novoyakovlivka a fost bombardat cu bombe cu fosfor”, a raportat Consiliul Local.

Din fericire, datorită ploii nu a izbucnit niciun incendiu, însă au fost avariate mai multe case. De asemenea, nimeni nu a fost rănit sau ucis, relatează news.obozrevatel.com.

Utilizarea bombelor umplute cu fosfor alb (substanță inflamabilă), este interzisă de Convenția de la Geneva privind protecția victimelor războiului (Protocolul din 1977) și de Convenția privind anumite arme convenționale.

În seara zilei de 11 aprilie, Regimentul Azov, ai cărui luptători apără orașul Mariupol, a transmis că trupele ruse au folosit o substanță otrăvitoare de origine necunoscută, împotriva militarilor și civililor ucraineni din oraș, care a fost aruncată dintr-o dronă. Victimele au suferit insuficiență respiratorie și sindrom vestibulo-atactic. 

Liderul batalionului Azov, Andriy Biletskyi, a spus că trei persoane aveau semne clare de otrăvire chimică, dar fără consecințe grave. 

Centrul de Combatere a Dezinformării de la Consiliul Național de Securitate și Apărare al Ucrainei a raportat că existau acuzații că ar fi vorba de muniții cu fosfat. 

Ministrul adjunct al Apărării al Ucrainei, Hanna Malyar, a avertizat cu privire la riscul ridicat al utilizării armelor chimice. Faptul că ocupanții au folosit muniție cu fosfor a fost confirmat la Popasna pe 13 martie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel