Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Soldați profesioniști care au luptat în Ucraina, despre cei mobilizați acum de Putin: "Sincer, vor muri toți acolo!"
WhatsApp
Rușii care au luat deja parte la războiul țării lor împotriva Ucrainei ca soldați contractuali și mercenari și-au spus părerea despre efortul de mobilizare.

Campania de mobilizare a Rusiei se desfășoară de aproximativ o săptămână. Unii recruți noi au fost deja trimiși pe front fără niciun fel de pregătire. Alții dorm pe pământ în barăci care arată mai mult ca niște celule de închisoare. Mulți au fost forțați să cumpere truse medicale și uniforme din bani proprii, iar, în unele cazuri, recruților li s-au dat arme ruginite.

Mărturiile soldaților contactați de publicația Meduza sunt de-a dreptul incredibile.

"Sincer să fiu, toți vor muri acolo. Vor fi mutilați și uciși. Aceasta nu este o armată instruită! Eu, de exemplu, am slujit [ca soldat contractual] pentru o lungă perioadă de timp, apoi am ales să merg eu însumi [pe frontul din Ucraina] - și m-am trezit încă nepregătit. În prima zi, mi-am dat seama că am făcut cea mai mare greșeală din viața mea.

Când am decis să plec în Ucraina, eram un patriot convins. Am crezut că acolo sunt formațiuni naziste, cum ar fi Sectorul Dreapta, Aidar, Azov. În plus, am urmărit o grămadă de filme [rusești] precum „Soltsepyok” și „Opolchenochka”. În plus, toate canalele Telegram și TV au fost concepute pentru a ne pompa [chestiile astea] în creierul nostru.

Dar chiar și când eram încă conduși peste graniță cu Uralul [camionul], mi-am dat seama că noi suntem ocupanții, noi eram fasciștii. Eu [...] stăteam în patul camionului și mă uitam la scenele care treceau. Ceea ce lăsam în urmă. Toate acele sate distruse din Harkov. Mi-am dat seama că, de fapt, distrugem o țară. Împreună cu populația sa civilă.

Treceai printr-un sat și copiii alergau pe drum și făceau gesturi după tine: fie „fumează”, fie „mănâncă”. Pur și simplu nu-mi putea muta privirea. Lumea era cu susul în jos. Mă simțeam gol pe dinăuntru. Îți dai seama că toată viața ta de până acum a fost ficțiune. Un balon de săpun.

Am călătorit așa la Izium [în regiunea Harkov]. Am petrecut trei zile în prima linie – și am primit un alt semnal de alarmă când artileria noastră a tras în noi. Apoi au început acele comenzi stupide...

Am servit de mai multe ori și îmi dau seama când sunt trimis la sacrificare. Și i-am spus imediat acestui tip cu epoleți mari să se ducă naibii: „Nu sunt doar o monedă de schimb! Sunt soldat pentru armata rusă! Nu poți să mă arunci sub autobuz așa!” La care el a răspuns: „Toți sunteți doar carne de tun. Sunteți al treilea grup de oameni care formează acest batalion. Știți unde au murit primele două grupuri? Și veți muri aici.” Apoi i-a spus comandantului meu: „Trimite carnea." ", povestește un soldat pentru Meduza, transmite TVR.

"Ei încercau să avanseze și ne-au aruncat într-o fortăreață ucraineană, unde operau tancuri, artilerie și mitraliere. Iar ucrainenii aveau sute de trupe, în timp ce noi doar 40.

Te trezești azi într-un fel, iar a doua zi devii altcineva. Treci prin metamorfoze atât de intense încât te sperie. Te sperie cât de orb erai. Și surd.

Am stat în șanț două sau trei zile și am plecat în primul vehicul pe care l-am văzut. Am sărit în primul vehicul care a părăsit pozițiile noastre pentru a lua mâncare și muniție. La început, ei au spus: „Nu primim dezertori”, dar le-am spus: „Am o armă, așa că mă veți duce într-un fel sau altul”.

"Dacă ai de ales, alege viața!"

 

Este o perioadă înfricoșătoare: 1922–1939, începe totul din nou, 100 de ani mai târziu. Și chiar vreau să le spun [noilor recruți] că ar trebui să se întoarcă cu toții – oricât de mulți ar fi – și să se îndrepte spre Moscova.

Chiar și atunci când am încercat să explic lucruri oamenilor, ei nu m-au ascultat. Nimeni nu crede vorbele, vezi? Și eu eram așa - și a fost o vreme când oamenii care fuseseră deja în Ucraina au încercat să mă convingă să nu mă duc. M-au sunat chiar din prima linie și mi-au nici să nu-mi treacă prin cap așa ceva.

Când mă uit la [oamenii mobilizați acum], mă văd în urmă cu trei luni. Dar nu am nicio simpatie pentru ei. Dacă ai de ales, alege viața! Sigur, ar putea fi închisoare pe viață; cu siguranță, statul te va considera un criminal – dar tu vei ști că nu ești un criminal. Nu vei ucide pe nimeni. Nu vei împușca pe nimeni.

Noi suntem fasciștii, într-adevăr. Noi suntem fasciștii. Nu există alt cuvânt pentru asta. Chiar acum se întâmplă o denazificare în Ucraina - nu pentru Ucraina, ci pentru noi", mai spune bărbatul poreclit "Kirill".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel