Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șoferul român al unui microbuz, blocat în Slovacia: Avea pantofi de peste 130.000 de euro în mașină
WhatsApp
Un șofer român a fost găsit cu mii de pantofi dintr-o marcă foarte cunoscută în microbuzul său. Bărbatul nu avea documentele de proveniență ale mărfii, susceptibilă a fi contrafăcută. Valoarea bunurilor se ridică la 130.000 de euro

Un camionagiu român transporta pantofi sport, potrivit vameșilor din Nitra, aceștia ar putea fi contrafăcuți

Ofițerii Biroului Vamal Nitra au confiscat săptămâna trecută 1 740 de perechi de încălțăminte sport de o marcă cunoscută. Aceștia erau suspectați de încălcarea proprietății intelectuale.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a acesteia, Renata Cebova, ofițerii Biroului Vamal din Nitra au efectuat controale rutiere în cadastru în orașul Šahy. Șoferul român al Mercedes-ului Sprinter nu a putut spune ce bunuri se aflau în vehicul, iar bunurile nu au putut fi identificate nici măcar conform documentelor prezentate.

"Un control fizic a arătat că vehiculul conținea bunuri în cutii de carton care erau suspectate de încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală ale mărcii SALOMON AS. Prețul produselor originale pe piața internă s-ar ridica la aproximativ 130 de mii de euro", a informat Cebova, citată de Agenția de presă slovacă SITA.

Soarta bunurilor confiscate va fi acum decisă de titularul mărcii, care are posibilitatea de a comenta în termen de 10 zile lucrătoare dacă dorește să acționeze în această privință și în ce mod. Acesta poate fi de acord cu acordul, iar în acel moment bunurile vor fi cedate, sau titularul mărcii poate acționa în instanță. Acesta din urmă va decide apoi dacă bunurile sunt contrafăcute și cum să procedeze.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel