Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șofer român, tras pe dreapta în Bulgaria. Polițiștii l-au reținut după ce au verificat camionul
WhatsApp
Un român a fost reţinut la Plevensko, în Bulgaria, pentru trafic de migranţi , a anunţat procuratura.
Bulgaria. Șofer român, tras pe dreapta. Polițiștii l-au rețint după ce au verificat camionul. Sursa foto: freepik.com

Pe 26 mai, pe drumul Byala-Botevgrad, în zona satului Grivitsa, raionul Pleven, în timpul controlului unui camion cu număr de înmatriculare românesc, polițiștii a depistat mai mulți migranți.

Oamenii legii au stabilit  că în camion se aflau 20 de migranți, cetățeni afgani, care au declarat că mergeau în Europa de Vest, scrie dariknews.bg.

Șoferul care transportă migranții este un cetățean român, în vârstă de 39 de ani. Prin decret al procurorului de supraveghere, românul a fost arestat pentru o perioadă de până la 72 de ore. Cercetarea în cauză continuă sub conducerea parchetului.

 

VEZI ȘI: Români arestați în Ungaria. Făceau parte dintr-o rețea internațională de traficanți de persoane

 

Oficiul Național de Investigații al Poliției de Urgență din Ungaria a destructurat o rețea internațională de trafic de persoane, în cauză fiind derulate procedurile împotriva a 14 suspecți, toți fiind inculpați de Parchetul Județean Veszprém.

Din rețea făceau parte maghiari, români, slovaci şi polonezi, iar liderul organizaţiei criminale este un libian. Pe baza dovezilor, grupul a fost considerat responsabil pentru transportul a peste 600 de migranți ilegali în Europa de Vest.

Gábor Balog, șeful departamentului anti-migrație ilegală al departamentului de criminalitate internațională, a declarat că ancheta a început în toamna anului 2020 cu colectarea de informații secrete. Anchetatorii au ajuns, în cele din urmă, la câteva clădiri agricole de la periferia orașelor Ruzsa și Ásotthalom, unde erau cazați migranții. 

 

Migranții se ascundeau în ferme agricole abandonate

 

În clădirile fermei abandonate au fost găsite ambalaje alimentare și sticle cu inscripții maghiare, din care anchetatorii au concluzionat că cineva din partea maghiară a ajutat migranții.

În cadrul anchetei a fost descoperit întregul traseu al migranților: cei sosiți din țări terțe se deplasau prin Serbia până la granița cu Ungaria, iar de acolo se organiza trecerea ilegală prin ecluza de frontieră, practic folosind o scară.

Migranții au folosit coordonatele GPS pentru a ajunge în apropierea Autostrăzii 55, unde erau găzduiți în clădiri agricole. În cadrul anchetei au mai fost găsite rucsacuri, telefoane mobile abandonate, cărți de identitate și cartele SIM, scrie presa maghiară.

Membrii organizației criminale au fost chiar atenți să nu încalce restricția care era încă în vigoare la acea vreme din cauza pandemiei.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel