Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șofer român, lăudat în Italia pentru curajul cu care a evitat o catastrofă: Gest incredibil după ce camionul său a luat foc
WhatsApp
Un șofer român este lăudat de presa din Italia pentru curajul de care a dat dovadă atunci când camionul său a luat foc. 
Românul a dat dovadă de curaj și a evitat o catastrofă

Un șofer de camion român este lăudat în Italia, după ce a riscat totul pentru a evita un masacru pe o șosea din regiunea Marche. Totul s-a întâmplat ieri dimineață la Lunano, în jurul orei 9.00, în interiorul tunelului SS687 care duce spre Sant'Angelo in Vado. Vehiculul său, un autocamion articulat Iveco, alimentat cu metan, încărcat cu polietilenă, un produs din plastic care trebuia transportat la Sant'Angelo din Vado, a început să scoată fum în timp ce trecea prin tunelul cu o lungime de 2,5 kilometri.

Șoferul, un român în vârstă de 40 de ani, și-a dat seama imediat că motorul luase foc. Acesta nu s-a pierdut cu firea și nici nu a abandonat vehiculul. El a decis să își continue călătoria călcând accelerația pentru a scoate vehiculul greu din tunel, pentru a evita implicarea altor mașini.

Bărbatul a dus cabina în flăcări la câteva zeci de metri de remorca încărcată cu polietilenă

 

Odată ieșit din tunel, șoferul a avut grijă să tragă pe dreapta, să coboare, să decupleze remorca cu încărcătura de produse din plastic, apoi să urce din nou în habitaclu, care în acel moment era învăluit în fum, deoarece motorul și partea inferioară a habitaclului ardeau. A condus apoi până când a ajuns la câteva zeci de metri de remorcă. Apoi a luat stingătorul pe care îl avea asupra sa, a coborât, a deschis cabina în față pentru a avea acces la motor, iar în acel moment a acționat stingătorul, reușind să țină flăcările sub control înainte ca acestea să ajungă la întreaga cabină, dar mai ales înainte ca ele să prindă rădăcini în cele două rezervoare de GNL sau metan care alimentau camionul articulat.

Între timp, el a chemat pompierii de la Macerata Feltria, care au sosit la fața locului în mai puțin de 10 minute, preluând situația și stingând flăcările în cel mai scurt timp, relatează publicația Il Resto del Carlino.

În cele din urmă, avariile au afectat doar motorul.

Șoferul român a fost felicitat pentru curajul său

 

Șoferul camionului a fost, de asemenea, felicitat pentru curajul său de către salvatori, deoarece a demonstrat că s-a gândit la ceilalți înaintea lui. Dacă ar fi abandonat camionul în interiorul tunelului, cu focul izbucnind în compartimentul de marfă, ar fi existat riscul, dar poate ar fi mai bine spus certitudinea, de a vedea cum arde întregul camion articulat, cu flăcările care, odată ajunse la rezervoarele de metan, ar fi provocat explozia cu consecințe grave atât pentru automobiliștii care treceau prin zonă, cât și pentru etanșeitatea tunelului.

Ca să nu mai vorbim de norul toxic produs de încărcătura de produse din plastic care ardea. Toate acestea nu s-au întâmplat datorită curajului șoferului de camion în vârstă de 40 de ani.

 

-------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel