Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șofer român, accident spectaculos în Austria: S-a răsturnat cu BMW-ul după ce a acvaplanat
WhatsApp
O român a fost implicat într-un accident circulație în Austria, după ce mașina pe care o conducea a acvaplanat și s-a răsturnat.  

Un român din Austria a tras o sperietură zdravănă în timp ce conducea prin localitatea Pfaffstatt (districtul Braunau), după ce mașina sa acvaplanat și s-a răsturnat. 

În mașina condusă de bărbatul de 45 de ani se mai aflau alte două persoane.

Potrivit publicației volksblatt.at, românul, rezident în raionul Braunau îşi conducea maşina pe L505, Mattseer Strase, la scurt timp după ora 18.00.  Venind de la Abern, a condus în direcția Pfaffstätt. Doi tineri de 23 de ani din raionul Braunau, tot români, se aflau pe scaunul pasagerului din față și pe bancheta din spate.

Pe drumul îmbibat de ploaie din municipiul Pfaffstätt, mașina a derapat și șoferul nu a mai putut să o controleze. 

Autovehiculul a ieșit de pe drum și s-a oprit izbit de un terasament. Potrivit celor implicați, vehiculul s-a răsturnat de trei ori și apoi s-a oprit pe capotă.

Șoferul și pasagerii au putut să iasă din mașină, iar pasagerul din față a fost rănit ușor, fiind transportat la Spitalul Braunau.

 

Duminică, un șofer român a fost arestat, după ce a fugit de poliție și s-a răsturnat cu mașina în care transporta 15 migranți.

Șofer român arestat, după ce a fugit de poliție și s-a răsturnat cu mașina în care transporta 15 migranți

 

Un șofer român, în vârstă de 43 de ani a fost arestat în Austria, după ce mașina pe care o conducea a derapat din cauza vitezei excesive, între localitățile Wallern și Apetlon (landul Burgenland), și s-a izbit de un copac aflat pe marginea drumului.

Potrivit Centrului de Securitate de Stat Burgenland, incidentul s-a petrecut în dimineața zilei de duminică, 18 septembrie 2022, pe șoseaua L205. În urma impactului, 16 persoane au fost rănite, dintre care două grav. Au fost dislocate două elicoptere de ambulanță.

"Șoferul român a fugit pentru a nu fi oprit de o patrulă a armatei federale și a condus spre Apetlon cu viteză excesivă”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Helmut Marban, potrivit publicației Kronen Zeitung. Accidentul s-a produs într-o curbă la stânga chiar înainte de Villa Vita.

Totul s-a petrecut cu puțin timp înainte de ora 6:30 pe L205, nu departe de granița cu Ungaria. Potrivit lui Marban, patrula armatei a observat un vehicul suspect, așa că militarii au vrut să oprească vehiculul.

"Șoferul a călcat pedala de accelerație și a ieșit de pe șosea într-o curbă”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției.

Românul înghesuise 15 migranți pe 7 locuri

 

În vehiculul cu numere de înmatriculare românești, care avea numai șapte locuri, erau înghesuiți șoferul și alți 15 bărbați, refugiați din India, Pakistan și Afganistan. Datorită vitezei excesive, vehiculul n-a mai putut fi controlat și a ieșit de pe carosabil, izbindu-se cu putere de copac. Polițiștii sosiți la fața locului au oferit primul ajutor, a mai precizat poliția austriacă

12 pasageri au fost transportați la clinicile din Kittsee și Hainburg din Austria Inferioară și la secțiile de Urgențe ale spitalelor din Frauenkirchen și Wiener Neustadt din Austria Inferioară, cu răni ușoare. Alte două persoane rănite ușor au fost tratate în ambulatoriu la spitalul Eisenstadt.

De asemenea, elicopterul de salvare „Christophorus 3” a transportat un bărbat cu leziuni grave la spitalul Eisenstadt, în timp ce o altă persoană grav rănită a fost transportată la spitalul Wiener Neustadt de către elicopterul„Christophorus 9”.

Mașina avariată a fost ridicată de o firmă de tractări și pusă sub sechestru. Pe lângă elicoptere, au mai fost dislocate 11 patrule de poliție, 47 de pompieri de la brigăzile din Pamhagen și Apetlon și șase ambulanțe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel