Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Snapchat și WhatsApp, amendate în Rusia
WhatsApp

Rețelele americane de socializare Snapchat și WhatsApp au fost amendate de justiția din Federația Rusă cu 1 milion de ruble – 16.000 de euro și respectiv cu 18 milioane de ruble - 300.000 de euro pentru că nu au stocat datele utilizatorilor ruși pe serverele locale, ca parte a eforturilor guvernului de la Moscova de a controla activitatea pe internet, anunță de agenția RIA Nóvosti. Amenzile au fost emise în urma unei plângeri a Roskomnadzor, autoritatea rusească de reglementare a comunicațiilor.

Companiile au fost sancționate pentru încălcarea legii care impune stocarea datelor personale ale cetățenilor ruși pe teritoriul Fededației. Justiția din Rusia a mai sancționat și alte companii mari de tehnologie, cum este Google, pentru că au refuzat să respecte legea.

Potrivit Roscomnadzor, aproximativ 600 de companii străine au convenit să stocheze datele utilizatorilor din Rusia.

Rețeaua de socializare Linkedin a fost blocată în Rusia, în 2016, și este inaccesibilă de atunci, pentru că nu a respectat legislația privind colectarea și stocarea datelor. Și Apple a fost amendat cu 2 milioane de ruble - aproximativ 34.000 de euro cu câteva zie în urmă pentru aceeași problemă de stocare a datelor. Airbnb, Pinterest și serviciul de streaming Twitch au fost și ei amendați cu aceeași sumă, luna trecută, anunță AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel