Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Situație dramatică la Arad: Zeci de bolnavi de covid așteaptă paturi libere. Cei mai mulți au nevoie de oxigen
WhatsApp
În fiecare zi, zeci de pacienți cu forme grave de Covid așteaptă, unii chiar și câteva zile, eliberarea paturilor în secții, ocupate de alți bolnavi care luptă pentru viață, atrag atenția medicii Spitalului Clinic Județean de Urgență din Arad, potrivit Mediafax.
Mai multe locuri la ATI pentru pacienții cu Covid

Potrivit medicilor din spital, cei mai mulți din noii pacienți prezintă forme severe de boală, cu afectare pulmonară mare și necesită suport de oxigen. În aceste condiții, întreg personalul spitalului, medici, asistenți medicali, infirmiere și brancardieri lucrează în permanență pentru a asigura investigațiile, tratamentul și îngrijirile medicale necesare fiecărui pacient în parte.

„Pe masa din triaj sunt zeci de fișe medicale ale pacienților care așteaptă un loc – se ține în permanență legătura cu secțiile pentru a afla cât mai repede câți pacienți externează. Este greu de imaginat ce se întâmplă în Unitatea Primire Urgențe sau pe secțiile COVID-19 unde aproape fiecare pacient este dependent de masca de oxigen. Fiecare luptă pentru viață și speră să ajungă cu bine la familie”, au transmis reprezentanții spitalului.

În plus, în sprijinul medicilor și asistenților au venit studenți de la medicină și câte un medic de familie, după programul din cabinet.

Potrivit acestora, în cazul investigațiilor radiologice pacienții sunt transportați cu ajutorul unui scaun rulant sau pe targă, cu butelia de oxigen lângă ei. Pecienții sunt examinați și evaluați și de către infecționiști, pneumologi și în funcție de gravitate, de medici de anestezie și terapie intensivă. Ulterior, aceștia sunt nevoiți să aștepte eliberarea unui loc în secții.

„Așteptarea se întinde pe câteva ore pentru pacienții care necesită internare în secție COVID-19 și pe câteva zile pentru pacienții care au nevoie de terapie intensivă. Până la eliberarea unui loc, personalul medical din urgențe îngrijește, rând pe rând, atât pacienții aflați deja sub tratament cât și pe cei tocmai sosiți în urgențe”, mai arată reprezentanții spitalului din Arad. În plus, aceștia au postat pe Facebook imagini cu ambulanțe ce așteaptă în curtea spitalului pentru a evidenția gravitatea situației cu care se confruntă.

 

Aproape 30% din testele efectuate în ultimele 24 de ore au fost pozitive

 

România a înregistrat în ultimele 24 de ore 9.187 cazuri noi de COVID și 299 decese. 1.855 bolnavi sunt în ATI, iar rata de infectare la nivel național se apropie de 10, potrivit datelor oficiale de luni, incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 fiind de 9,92. Cele mai mari rate de infectare sunt în Ilfov, 16,95, și București, 16,24.

În alte 5 județe - Prahova, Alba, Timiș. Ialomița și Constanța - indicele COVID-19 trece de 10.

Până astăzi, 25 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.571.115 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 7.275 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.331.225 de pacienți au fost declarați vindecați.

Pe teritoriul României, 149.696 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 19.634 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 57.972 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 91 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 6.325 de apeluri la numărul unic de urgență 112.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel