Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Situație critică la spitalul din Slobozia, toate locurile ATI sunt ocupate. Morga este plină
WhatsApp
La Spitalul Județean din Slobozia situația este critică. Toate cele 12 locuri de la ATI pentru bolnavii de Covid sunt ocupate, iar numărul pacienților infectați crește de la o zi la alta. În plus, medicii se confruntă cu un val de nemulţumiri din partea aparţinătorilor celor care mor din cauza infecţiei cu SARS-CoV-2.
Mărturie dramatică a unui bolnav de COVID: Simțeam că nu mai rezist, că nu mă mai pot agăţa de viaţă

Aproape 90 la sută dintre cei care vin la urgențe au Covid. Așa că mai multe încăperi administrative au fost transformate în saloane. Pacienții aflați în stadiul avansat al bolii așteaptă cu disperare un loc la ATI. În acest moment, la spitalul Județean din Slobozia sunt internați 52 de bolnavi cu forme severe de Covid care au nevoie de oxigen, plus 9 minori, potrivit Știrile Protv. Și mai grav este că bolnavii infectați cu Sars-Cov-2 continuă să vină, iar cei mai mulți sunt nevaccinați.

Pentru că locurile de la primiri urgențe sunt toate ocupate, 10 încăperi din spital au fost transformate în izolatoare. Iar o parte din secția de pediatrie a devenit secție Covid.

“Situația este critică, folosim toate spațiile disponibile pentru a amenaja în regim de urgență paturi pentru primire cu circuite de oxigen. Noi am mai dezafectat două secții, secția de chirurgie și secția de ginecologie și am organizat și acolo încă 40 de paturi pentru pacienții Covid”, spune managerul spitalului, Liviu Patrichi.

Morga spitalului este plină, așa că au fost aduse două containere frigorifice, în condițiile în care rata de infectare în Slobozia a trecut de 15 la mia de locuitori.

Conform managerului Spitalului Judeţean Slobozia, Liviu Patrichi, circa 92-95 la sută dintre bolnavii care ajung cu COVID în acest spital sunt nevaccinaţi, iar mulţi ajung foarte târziu după ce se testează acasă şi se tratează aşa cum consideră, fără a informa Direcţia de Sănătate Publică şi fără a cere o schema de tratament medicului de familie.

Pe de altă parte, managerul SJU Slobozia a atras atenţia asupra unui fenomen căruia medicii trebuie să-i facă faţă, cel al nemulţumirilor şi revoltei aparţinătorilor persoanelor care mor de COVID.

"Toţi pacienţii care ajung la spital şi sunt în stare gravă regretă situaţia în care au ajuns, pentru lipsa lor de discernământ în momentul în care au decis sau au amânat momentul vaccinării. Din păcate, începem să realizăm că avem un alt fenomen - al aparţinătorilor, care sunt nemulţumiţi. În general, vorbim de aparţinătorii care trec prin momente grele la decesul unei rude, dar care nu-şi explică de ce mai bine de 7 luni de zile, deşi ştiau că părinţii sau fraţii, surorile sufereau de comorbidităţi, nu au încercat să-i convingă să ia decizia corectă, cea a vaccinării. Şi evident, când trec prin momente grele îşi revarsă furia şi neputinţa pe personalul medical. Încercăm să fim cât de mult empatici cu dânşii, dar le atragem atenţia că acest lucru putea fi făcut mai devreme, să ia decizia corectă, să-i protejeze pe cei dragi. Acesta e îndemnul pe care îl am de acum încolo: protejaţi-i pe cei de alături, sfătuiţi-i să se vaccineze", a declarat Liviu Patrichi.

În Spitalul Slobozia, nu mai sunt locuri pentru bolnavii Covid, de mai multe zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel