Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Situaţia muncitorilor români în Germania, pe agenda confederațiilor sindicale
WhatsApp
Blocul Naţional Sindical (BNS), împreună cu reţeaua Faire Mobilitaet, confederaţia sindicală DGB şi Friedrich Ebert Stiftung, organizează, joi, o conferinţă al cărei principal subiect îl va constitui creşterea nivelului de conştientizare cu privire la situaţia lucrătorilor români în Germania. 

La eveniment va participa ministrul Muncii, Marius Budăi, alături de preşedintele BNS, Dumitru Costin, şi Dominique John - coordonatorul reţelei Faire Mobilitaet. De asemenea, vor fi prezenţi consilieri de limba română din centrele de consiliere germane, care vor vorbi despre cazurile cel mai des întâlnite şi relevante.

Potrivit organizatorilor, discuţiile vor pune accent pe domeniile construcţii, agricultură şi industria cărnii, precum şi pe relevanţa consilierii şi ameliorarea legislaţiei şi a reglementărilor europene.

Reţeaua sindicală Faire Mobilitaet din Germania se ocupă de aplicarea condiţiilor juste şi echitabile de muncă şi plată pentru lucrătorii din statele membre ale Uniunii Europene care provin din Europa Centrală şi de Est.

Citește mai departe: Ce trebuie să știi despre munca în Germania: drepturi și obligații, salarii și abuzuri

 

Potrivit estimărilor oficiale, peste un milion de români trăiesc și lucrează în Germania. Acestora li se adaugă, an de an, câteva zeci de mii de lucrători sezonieri. Vlad Ruja, consultant în carieră și integrare în Germania, a vorbit în exclusivitate pentru ȘtiriDiaspora.ro, despre condițiile de lucru din această țară, drepturile și obligațiile muncitorilor, salarizare, dar și despre ce poți face atunci când te simți nedreptățit.

Citește aici un tablou clar în ceea ce privește mediul de lucru din această țară.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel