Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Senator american: 10 miliarde de dolari pentru criza apărută în Ucraina
WhatsApp
Senatorul american democrat Chris Coons, care prezidează subcomitetul din Senat care supervizează ajutorul extern, a declarat vineri că va susţine un proiect de lege privind cheltuieli de urgenţă în valoare de 10 miliarde de dolari sau mai mult pentru a aborda criza apărută în urma invaziei Rusiei în Ucraina, informează Reuters.
Senator american: 10 miliarde de dolari pentru criza apărută în Ucraina

''Ar fi o presupunere hazardată din partea mea, dar aş fi de acord cu o suplimentare de urgenţă de cel puţin 10 miliarde de dolari, dacă nu mai mult, pentru a satisface aceste nevoi vitale de securitate şi umanitare'', a declarat Coons într-o convorbire cu jurnaliştii, imediat după ce s-a întors dintr-o călătorie de o săptămână în Europa.

Enumerând probleme precum milioanele de refugiaţi care ar putea să plece în alte ţări, costul impunerii şi aplicării sancţiunilor, sprijinul umanitar pentru Ucraina şi sprijinul militar pentru Ucraina şi ţările NATO din Europa de Est, Coons a spus: "Deci 10 miliarde de dolari este probabil prea puţin, deoarece nu iau în considerare ceea ce ar putea fi necesar pentru o apărare robustă''.

 

Cunoscutul senator Chris Coons, alături de Ucraina



''Există o mare disponibilitate de a oferi provizii şi instruire continuă rezistenţei ucrainene şi orice alt sprijin ascuns sau deschis care este necesar şi adecvat", a spus el.

Coons a subliniat că nu va susţine redistribuirea a miliarde de dolari de la programele existente pentru a acoperi costurile legate de Ucraina, având în vedere criza globală de sănătate cauzată de coronavirus şi insecuritatea alimentară internaţională, pentru care finanţarea trebuie de asemenea să fie crescută.

Coons prezidează subcomitetul pentru finanţarea programelor diplomatice şi de ajutor din cadrul Comitetului pentru Credite al Senatului

Într-un mod diferit faţă de recentele divizări dintre partide, atât colegii de partid ai preşedintelui Joe Biden, cât şi republicanii din opoziţie şi-au exprimat sprijinul pentru o creştere semnificativă a ajutorului militar şi umanitar acordat Ucrainei, unii dintre ei solicitând adoptarea unei legi privind cheltuieli suplimentare de urgenţă încă de săptămâna viitoare.

Administraţia Biden nu a precizat încă ce sumă de bani ar dori să aloce Congresul pentru această criză.

Vineri, rachete ruseşti au lovit Kievul, familiile s-au refugiat în adăposturi, iar autorităţile au îndemnat locuitorii să pregătească cocktailuri Molotov pentru a apăra capitala ucraineană de un atac despre care primarul a spus că a început deja, cu sabotori în oraş.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel