Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Şeful poliţiei din Ottawa a demisionat pe fondul protestelor camionagiilor
WhatsApp
Şeful poliţiei din Ottawa a demisionat marţi pe fondul criticilor privind lipsa de acţiune faţă de protestele transportatorilor rutieri care au paralizat capitala Canadei timp de peste două săptămâni.
Cel mai aglomerat punct de frontieră de la granița SUA-Canada, blocat de camionagii

Decizia vine la o zi după ce premierul Justin Trudeau a invocat puteri extraordinare de urgenţă pentru a încerca să pună capăt ocupaţiei din Ottawa şi din alte părţi ale ţării.

În Ottawa, demonstraţiile a sute de şoferi de camioane împotriva restricţiilor COVID-19 din ţară şi eşecul şefului poliţiei, Peter Sloly, de a sparge asediul din timp, au înfuriat mulţi locuitori. Aceştia s-au plâns că au fost hărţuiţi şi intimidaţi de protestatari.

Demisia lui Peter Sloly a fost confirmată de un oficial guvernamental care nu a fost autorizat să discute public despre acest subiect şi a vorbit sub rezerva anonimatului, notează AP.

Ministrul canadian al siguranţei publice, Marco Mendicino, a declarat că a sosit momentul ca poliţia să înceapă să îşi folosească autoritatea largă conferită de Legea canadiană privind situaţiile de urgenţă, care permite guvernului să interzică blocadele şi să înceapă să remorcheze camioanele.

"Am dat noi puteri poliţiei şi avem nevoie de ele pentru a-şi face treaba acum", a declarat el luni, după ce Trudeau a anunţat că invocă legea.

Liderii guvernamentali nu au indicat când şi unde vor începe represiunile împotriva autointitulatului Convoi al Libertăţii. Mendicino a declarat că încă se lucrează la detaliile privind locul unde vor fi zonele interzise.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel