Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șefa Secret Service a demisionat, după audierea din Camera Reprezentanților
WhatsApp
Șefa Secret Service din SUA și-a dat demisia în urmă cu scurt timp, relatează Reuters. 
Donald Trump, tentativa de asasinat

Directorul Secret Service din SUA, Kimberly Cheatle, și-a dat demisia marți, după ce agenția pe care a condus-o a fost criticată aspru pentru eșecul protecției președintelui Donald Trump în timpul încercării de asasinat care a avut loc la un miting de campanie, conform rapoartelor. 

Agenția nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii din partea Reuters. 

Serviciul Secret, responsabil cu protecția actualilor și foștilor președinți ai SUA, se confruntă cu o criză gravă de imagine după ce Thomas Crooks, un individ de 20 de ani, a reușit să tragă asupra lui Trump de pe un acoperiș cu vedere la mitingul în aer liber din Butler, Pennsylvania, pe 13 iulie.

Cheatle a fost criticată de ambele părți politice când s-a prezentat luni în fața Comisiei de Supraveghere a Camerei Reprezentanților, refuzând să răspundă întrebărilor parlamentarilor dezamăgiți de planul de securitate pentru miting și modul în care forțele de ordine au reacționat la comportamentul suspect al bărbatului înarmat.

Deocamdată nu se știe cum a fost posibil ca Thomas Crooks să apuce să tragă asupra lui Donald Trump, după ce a fost observat de mai multe persoane în timp ce se târa înarmat pe un acoperiș din zonă. Lunetiștii Secret Service l-au împușcat pe Crooks doar după ce acesta l-a rănit pe Trump și chiar a tras în repetate rânduri, doar că fostul președinte al SUA deja se aruncase la pământ, sub pupitru, astfel că asasinului i-a fost greu să-l mai nimerească. 

În discuție este adus și modul în care agenții Secret Service se pregătesc, presa publicând mai multe fotografii cu o femeie agent care nu reușea să bage arma în toc și se afla la mare distanța de Donald Trump după momentul în care a început să se tragă, deși alți agenți fugeau deja să-l protejeze pe fostul președinte american. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel