Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Se scumpesc biletele de tren în Germania. Anunțul Deutsche Bahn
WhatsApp
Deutsche Bahn va majora tarfiele pentru călătoriile pe distanțe lungi, tocmai la timp pentru traficul de Crăciun. Într-un comunicat de presă grupul german a anunțat că și abonamentele Bahncard 25, 50 și 100 vor fi afectate de creșterea prețului, astfel că prețurile pentru abonamente vor crește cu 4,9 la sută.
Se scumpesc biletele de tren în Germania

Deutsche Bahn crește prețurile călătoriilor, începând de astăzi. Super Sparpreis Young pentru călătorii cu vârsta sub 27 de ani (de la 12,90 euro), Super Sparpreis (de la 17,90 euro), Sparpreis (de la 21,90 euro) și rezervările de locuri rămân neschimbate.

Din 11 decembrie se vor aplica prețurile flexibile, care sunt în medie cu aproape șapte procente mai scumpe. În general, tarifele în traficul pe distanțe lungi DB fluctuează foarte mult. Cu prețuri mai mari la orele de vârf, conform grupului, utilizarea capacității în trenuri ar trebui să fie mai bine controlată, scrie publicația chip.de.

Conductorii nu mai vând bilete

 

Creșterea prețului flexibil afectează în principal clienții feroviari fideli. Cu prețul flexibil crescut acum, pasagerii se pot urca în tren într-o anumită zi la orice oră de plecare.

Cu toate acestea, prețurile economice și super economice implică schimbarea trenurilor. Deși Karl-Peter Naumann, președintele de onoare al asociației de pasageri pro Bahn, și-a exprimat miercuri înțelegerea față de măsură, el a criticat totuși faptul că creșterile de preț afectează în primul rând ofertele folosite de călătorii uzuali.

 

---------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

----------------------------------------------------------------

 

Vezi și:

Vești bune pentru românii din Germania: statul plătește în decembrie ajutorul energetic de urgență

 

O serie de modificări legislative importante intră în vigoare începând din această lună. Cea mai importantă dintre ele este ajutorul de la stat pentru cei care se încălzesc cu gaz

La sfârșitul anului, există o serie de schimbări pentru consumatori: printre altele, chiriașii și proprietarii de apartamente pot conta pe sprijinul financiar din partea guvernului federal, urmează să fie plătită o rată forfetară energetică pentru pensionari și orarul de iarnă pentru calea ferată intră în vigoare.

Ajutor financiar de la stat pentru cei care se încălzesc cu gaz sau prin sistemul centralizat

 

În luna decembrie, statul ajută milioane de gospodării din Germania să își acopere costurile pentru gaz și încălzire centrală. Prin intermediul așa-numitului ajutor de urgență, factura pentru gaz sau încălzire centrală pentru luna decembrie va fi acoperită parțial sau integral. A douăsprezecea parte din consumul anual prognozat în septembrie 2022 servește drept bază pentru calcularea transferului de costuri. Acest lucru este menit să creeze un stimulent pentru a economisi energie.

Este posibil ca cei care locuiesc în locuințe închiriate și care își plătesc factura la gaz de la proprietar să nu beneficieze în mod direct de această reducere. Proprietarii au la dispoziție până la un an pentru a efectua facturarea. Scutirea plății pentru chiriași ar putea intra în vigoare cel târziu în decembrie 2023, potrivit ZDF Heute.

Alocația forfetară de energie pentru pensionari

 

În decembrie, pensionarii vor primi o sumă forfetară de 300 de euro pentru prețul energiei. Aceasta pentru a atenua creșterea costurilor. Toți pensionarii cu reședința în Germania vor primi suma forfetară. Nici în acest caz nu este necesară o cerere, banii de urmând să fie plătiți prin intermediul birourilor de plată a pensiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel