Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Se pregătește Rusia să invadeze Ucraina? Ce spune şeful forţelor americane în Europa
WhatsApp
Probabilitatea ca Rusia să invadeze Ucraina în următoarele săptămâni este “redusă la medie”, a estimat joi şeful forţelor americane în Europa, generalul Tod Wolters, relatează France Presse.
Se pregătește Rusia să invadeze Ucraina? Ce spune şeful forţelor americane în Europa

Întrebat de o comisie a Camerei Reprezentanţilor cu privire la recenta creştere a tensiunilor între Rusia şi Ucraina, şeful comandamentului european al armatei americane (Eucom), care comandă de asemenea forţele NATO, s-a declarat “foarte îngrijorat”.

Dar când un ales i-a cerut să evalueze probabilitatea unei invazii a Ucrainei în următoarele săptămâni, el a răspuns: “redusă la medie”.

 

Șansele unei invazii

 

Când un alt ales l-a întrebat apoi dacă şansele unei invazii vor creşte peste câteva săptămâni, el a răspuns că aceasta depinde de următoarele mişcări ale trupelor ruse.

„Sentimentul meu este că având în vedere ceea ce văd astăzi, această probabilitate se va reduce”, a adăugat el.

 

Ciocnirile au crescut între Kiev şi separatiştii proruşi din estul Ucrainei

 

De câteva săptămâni, ciocnirile au crescut între Kiev şi separatiştii proruşi din estul Ucrainei, în timp ce zeci de mii de soldaţi ruşi au fost desfăşuraţi în apropiere, scrie Agerpres.

Guvernul ucrainean este îngrijorat că Moscova încearcă să ameninţe cu un casus belli pentru a justifica o operaţiune armată.

Occidentalii au avertizat Rusia împotriva acestor demonstraţii de forţă şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski îl va întâlni vineri la Paris pe omologul său francez Emmanuel Macron. Cancelarul german Angela Merkel va participa la discuţii prin videoconferinţă, aminteşte AFP.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel