Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Se deschide primul cimitir ortodox din Japonia: O biserică de lemn din România va servi drept capelă
WhatsApp
La finele lunii ianuarie, parohia românească Sfântul Gheorghe din Tokyo a deschis porțile primului cimitir ortodox din Japonia, amplasat în Yamanashi.
Românul găsit mort de Paște într-un container de haine din Italia va fi înmormântat în România: „Ionuț visa la o casă a lui” / Foto ILUSTRATIV

Preotul paroh și-a exprimat dorința de a aduce în țara Soarelui Răsare o biserică de lemn autentic românească, care să servească drept capelă pentru acest cimitir.

Inițiativa de a înființa acest cimitir a prins contur după ce parohia a reușit să închirieze un teren de 1.200 de metri pătrați pentru înmormântarea credincioșilor de rit ortodox din Japonia, conform presei străine.

 

Comunitatea românească din Tokyo a inițiat construcția cimitirului

 

Procesul de închiriere a terenului a fost coordonat de comunitatea românească din Tokyo, sub îndrumarea preotului paroh Daniel Corîu, beneficiind de sprijinul Asociației susținătorilor de înmormântări din Japonia și a doi călugări budiști.

Parohia a oferit și opțiunea de achiziționare a locurilor de înmormântare permanentă, la un preț de 250.000 de yeni (7.690 de lei), în speranța de a asigura un spațiu sacru și respectuos pentru credincioșii ortodocși.

"După cum știm, incinerarea nu urmează rânduielile creștine, iar orice încurajare a acestei practici din motive de comoditate sau de orice alt fel contrazice învățătura de credință ortodoxă despre moarte, trup și viață veșnică", au subliniat reprezentanții parohiei românești din Tokyo.

Contribuțiile financiare adunate vor fi folosite pentru efortul de transport al bisericii de lemn din România către Japonia, subliniind astfel unitatea și solidaritatea dintre comunitățile ortodoxe din diferite părți ale lumii.

Această inițiativă nu numai că consolidează legăturile spirituale dintre România și Japonia, ci și oferă un spațiu sacru în care credincioșii ortodocși din Japonia pot să își cinstească tradițiile și să își comemoreze cei dragi într-un mod care respectă învățăturile lor religioase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel