Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Școală prăbușită în Belgia. Moldovean cu dublă cetățenie, găsit mort: Bilanțul deceselor a ajuns la cinci
WhatsApp
Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) din Republica Moldova a confirmat, pe 20 iunie, decesul a încă unui cetățean al Republicii Moldova, implicat în accidentul care s-a produs în orașul Avers, Belgia. Amintim că ieri, un alt cetățean cu dublă cetățenie română și moldovenească a fost găsit decedat după prăbușirea școlii din Anvers.

Salvatorii belgieni au încheiat operațiunea de căutare a supraviețuitorilor la locul prăbușirii unei clădiri din orașul Antwerp. Cele patru persoane date dispărute, printre care și un cetățean moldovean, au fost găsite moarte. Astfel, numărul victimelor a crescut la cinci, dintre care doi sunt cetățeni moldoveni, unul român și doi portughezi

Potrivit Ministerului de Externe, a fost recuperat de sub dărâmături corpul unui cetățean din Republica Moldova. Printre cei răniți transferați în regim prioritar la mai multe spitale din Antwerpen, a fost identificat un alt cetățean moldovean, grav rănit în zona capului.

MAEIE anunță că autoritățile locale belgiene au confirmat reprezentanților Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Belgiei despre încheierea operațiunii de căutare, fiind confirmat decesul celui de-al doilea cetățean moldovean.

Astfel, în accidentul de la Antwerpen urmare a prăbușirii unei clădiri, bloc școlar aflat în construcție, și-au pierdut viața doi cetățeni ai Republicii Moldova.

Vezi și: MAE confirmă: Un român a murit, alți cinci au fost răniți în Belgia, după prăbușirea unei școli

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Belgiei este în legătură cu familiile îndoliate pentru a le oferi asistența necesară.

Amintim că, pe 20 iunie, presa din Belgia a scris că numărul victimelor accidentului de pe șantierul din orașul Antwerpen a ajuns la cinci.

Ministerul de Externe a precizat, sâmbătă seară, că un al treilea cetățean moldovean cu dubla cetățenie ar fi fost prins sub dărâmături.

În ceea ce privește cei nouă răniți, care rămân cu prognostic rezervat, patru sunt de naționalitate română, alți patru sunt ucraineni și unul este portughez.

Potrivit MAE, un muncitor român a murit, iar alți patru au fost răniți de asemenea în tragedia din orașul belgian Anvers, potrivit presei din Belgia.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel