Cei 44 de angajați, polonezi și români, au lucrat în fiecare zi a săptămânii, timp de șase săptămâni. Munceau între 8 și 14 ore pe zi. Conform legii, muncitorii au dreptul la cel puțin 72 de ore de odihnă la fiecare două săptămâni, împărțite într-o perioadă continuă de cel puțin 32 de ore.
Inspectoratul de muncă - SZW, a închis ferma pentru ca cei 44 de polonezi și români să se odihnească. Cultivatorul de sparanghel trebuie să pună acum lucrurile în ordine și să se asigure că personalul său primește cel puțin 36 de ore consecutive de odihnă pe săptămână. Nu este clar dacă fermierul olandez poate recolta cu alt personal sau chiar cu membri ai familiei.
Închiderea unei companii este, în mod normal, o sancțiune severă pentru recidivă din Legea condițiilor de muncă sau mașini periculoase. În cazul unei infracțiuni repetate, sancțiunea poate dura cel puțin o lună. În momentul în care sancțiunea a fost aplicată pe baza Legii programului de lucru, nu este neapărat cea mai mare sancțiune posibilă, spune un purtător de cuvânt. "Măsura este destinată să ofere personalului o odihnă".
Inspectoratul SZW investighează încă punerea în aplicare a normelor privind salariul minim și reglementarea programului de lucru. Inspectoratul SZW a remarcat și unele deficiențe în domeniul condițiilor de muncă și al regulilor Covid-19, dar cultivatorul are loc pentru a le îmbunătăți. Muncitorii migranți din Polonia și România locuiesc de asemenea în locuințele puse la dispoziție de angajator, urmând să fie și acestea verificate, potrivit De Limburger.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News