Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sătul de hoții de biciclete, guvernul belgian introduce un nou sistem anti-furt. Cum va funcționa noul cod QR unic 
WhatsApp
Guvernul belgian implementează o metodă menită să combată furturile de biciclete. Iată ce este Mybike și cum funcționează.
Foto: Noul cod QR / Sursă: standaard.be

Guvernul belgian va introduce în această săptămână stickerul ”MyBike”, un instrument menit să combată furturile de biciclete. Este vorba despre un autocolant imposibil de îndepărtat de pe bicicletă și care promite să faciliteze găsirea și returnarea bicicletelor furate proprietarilor lor legitimi. 

Cum va funcționa noul sistem anti-furt

 

Noul autocolant este conceput pentru a facilita identificarea și contactarea proprietarului în cazul în care o bicicletă este furată. Cu ajutorul unui cod QR unic plasat pe sticker, poliția poate identifica rapid și eficient proprietarul actual al bicicletei. Această inovație vine înlocuind vechiul sistem, în care numărul de înmatriculare național era adesea gravat în cadrul bicicletelor, o metodă care de multe ori se dovedea ineficientă, mai ales în cazul în care bicicleta era vândută.

Citește și: Românii din Belgia care fac naveta la muncă pot primi o rambursare a costurilor. Se aplică și pentru bicicliști

Unul dintre avantajele notabile ale acestui nou sistem este posibilitatea proprietarilor de a actualiza în mod constant datele lor de contact. Astfel, chiar și în cazul în care bicicleta este vândută sau transferată altcuiva, poliția poate să localizeze cu ușurință proprietarul corect și să-i restituie bunul furat.

Statisticile indică o problemă semnificativă în ceea ce privește furturile de biciclete în Belgia, cu aproximativ 100 de cazuri raportate zilnic la poliție, deși numărul real ar putea fi și mai mare. În contextul acestor cifre alarmante, Ministerul de Interne recomandă proprietarilor să își asigure întotdeauna bicicletele cu două încuietori pentru a descuraja furturile.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel