Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șapte nave care transportă alimente ucrainene părăsesc joi porturile din Marea Neagră - minister
WhatsApp
Șapte nave care transportau produse agricole au părăsit joi porturile ucrainene din Marea Neagră, la o zi după reluarea unui acord privind cerealele care vizează livrarea de produse alimentare ucrainene pe piețele externe, a anunțat Ministerul Infrastructurii.
Șapte nave care transportă alimente ucrainene părăsesc joi porturile din Marea Neagră - minister

Navele erau încărcate cu 290.000 de tone de produse alimentare și se îndreptau spre țări europene și asiatice, a precizat ministerul într-un comunicat, fără a oferi detalii.

 

Erdogan a discutat cu Zelenskiy despre trimiterea de cereale către țările africane


Președintele turc Tayyip Erdogan a declarat miercuri că a discutat cu președintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy despre trimiterea de cereale către țările africane, după ce Rusia a declarat că va relua participarea la acordul privind cerealele din Ucraina.

Într-un interviu acordat postului de televiziune turc ATV, Erdogan a declarat că președintele rus Vladimir Putin i-a propus anterior să trimită mai întâi cereale în țări precum Djibouti, Somalia și Sudan, spunând că în prezent oamenii mor de foame acolo.

"Situația de acolo nu este deloc bună. Dacă există o problemă în alte țări africane, vom efectua aceste transporturi. Am discutat despre acest lucru cu Zelenskiy în această seară", a declarat Erdogan conform Reuters.

 

Moscova a anunțat reluarea participării sale la acord

 

Moscova a anunțat reluarea participării sale la acord după ce Turcia și ONU au ajutat la menținerea fluxului de cereale ucrainene timp de mai multe zile fără un rol rusesc în inspecții.

Acordul privind cerealele, încheiat în urmă cu trei luni, a atenuat o criză alimentară globală prin ridicarea unei blocade rusești de facto asupra Ucrainei, unul dintre cei mai mari furnizori de cereale din lume.

De asemenea, Erdogan a mai spus în interviu că cancelarul german Olaf Scholz și-a schimbat poziția și că acum spune că trebuie găsit un teren comun cu Putin pentru a pune capăt războiului din Ucraina.

Vezi și

 

"Șantajul" rusesc privind acordul de export de cereale a eșuat - consilier prezidențial ucrainean

 

Rusia reia participarea la un acord de eliberare a exporturilor de cereale din Ucraina, deoarece și-a dat seama că inițiativa ar putea funcționa și fără implicarea Kremlinului, a declarat miercuri un oficial ucrainean de rang înalt.

Consilierul prezidențial Mykhailo Podolyak a declarat, într-o declarație scrisă pentru Reuters, că decizia Moscovei a arătat că "șantajul" rusesc și "escaladarea și amenințările" eșuează atunci când întâmpină un răspuns hotărât.

"Într-un fel sau altul, Rusia, stânjenită, a revenit la "inițiativa cerealelor", deoarece s-a dovedit brusc că coridorul cerealelor ar funcționa chiar și fără participarea Kremlinului", a declarat Podolyak.

Continuă știrea aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel