Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șantaj, prostituție și bătăi într-o tabără din Italia, împotriva a trei minore românce: Patru conaționali, condamnați
WhatsApp
Curtea de Apel Bari a confirmat patru condamnări, reducând ușor pedepsele aplicate, în cazul a patru inculpați, de origine română, acuzați de înrobire, prostituție infantilă și sechestrare de minori împotriva a trei fete de 16 ani de naționalitate română.

Prin Curtea de Apel Bari, pedepse reduse pentru cei patru inculpați care au bătut trei tineri de 16 ani de naționalitate română. Faptele contestate datează din perioada martie-septembrie 2018 și ar fi avut loc într-o tabără de romi de la periferia orașului Foggia.

În primă instanță, cei patru inculpați, doi bărbați și două femei, compatrioți ai victimelor, fuseseră condamnați de Curtea de Asistentă din Foggia la pedepse cuprinse între 16 și 9 ani de închisoare. Judecătorii de apel au redus pedepsele la 13 ani și 6 luni și 8 ani și 6 luni de închisoare.

 

Șantaj, prostituție și bătăi într-o tabără din Foggia, împotriva a trei minore românce

 

Printre infracțiuni se numără vătămarea corporală gravă a uneia dintre fete, care a fost bătută cu lovituri de picior și pumni în timp ce era însărcinată în șapte luni și a pierdut copilul la câteva zile după atac. Atunci, tânăra victimă, după ce a fugit în toiul nopții, a decis să denunțe incidentul, spunând că a fost obligată să se prostitueze deși era însărcinată și că i s-a oferit chiar posibilitatea de a-și vinde copilul pentru suma de 28.000 de euro.

Fetele - potrivit anchetei poliției, coordonată de fostul procuror al DDA din Bari Simona Filoni (în prezent procuror pentru minori la Lecce) - trăiau în barăci închise din exterior cu lanțuri și lacăte, obligate să se prostitueze timp de opt ore pe zi în schimbul unui pachet de țigări, private de telefoane și documente și bătute. Asociația Gens Nova, reprezentată de avocatul Antonio La Scala, s-a alăturat procesului în calitate de parte civilă.

Un alt tânăr român a fost condamnat în Italia, după ce a atacat doi conaționali cu un satâr și un cuțit. Cearta a izbucnit pe fondul abuzului de alcool. Faptele s-au petrecut în Perugia, Italia.

 

Italia. Un tânăr român, condamnat penal, a atacat doi conaționali cu un satâr și un cuțit

 

Un cetățean român a fost agresat de un compatriot duminica trecută în Perugia. Agresiunea a pornit de la o ceartă legată de abuzul de alcool. În seara zilei de 29 mai, după ora 20.30, polițiștii au fost alertați de un apel telefonic care semnala prezența pe stradă a unui bărbat care sângera din umăr.

Ajunși la fața locului, polițiștii l-au identificat pe bărbatul rănit ca fiind un bărbat de 44 de ani, de naționalitate română, care a povestit că, după o după-amiază petrecută la un conațional, unde trebuia să petreacă seara împreună cu vărul său, a apărut o ceartă cauzată de abuzul de alcool și, pentru a nu agrava situația, cei doi invitați au decis să părăsească locuința, însă după câțiva metri, bărbatul de 44 de ani și-a dat seama că celălalt cetățean român încerca să-și lovească vărul cu un băț.

Când a intervenit pentru a încerca să ajute ruda, bărbatul a fost rănit în umăr de compatriotul său, care era înarmat și el cu un cuțit și un satâr. Polițiștii s-au deplasat apoi la locuință, unde au confiscat cele două arme de la agresor, identificat ca fiind un român născut în 1999 și deja condamnat penal, care a fost apoi arestat sub acuzația de loviri și alte violențe agravate și supus unui proces sumar de către judecător, care a amânat audierea pentru o dată ulterioară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel