Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Val de critici la adresa lui Salvini, după ce a cerut interzicerea avortului pentru femeile străine din Italia
WhatsApp
Liderul extremei drepte italiene Matteo Salvini a declanşat luni un val de critici după ce a denunţat ceea ce a numit o recurgere frecventă de către femeile străine la clinicile medicale de urgenţe pentru a face avort, în opinia sa din cauza unui ''stil de viaţă necivilizat'', transmite AFP. . 

Întreruperea voluntară a sarcinii (IVG, până la trei luni) a fost legalizată în Italia în anul 1978. După a treia lună de sarcină, avortul rămâne posibil pentru motive terapeutice limitate, dar este un tip de intervenţie dificilă de efectuat întrucât 70% dintre ginecologi refuză să o practice, în numele ''obiecţiei de conştiinţă''.

''Am avut semnale potrivit cărora anumite femei, care nu sunt nici din Roma, nici din Milano, s-au prezentat pentru a şasea oară la clinica de urgenţă la Milano pentru o întrerupere de sarcină'', a declarat Matteo Salvini, care se bazează pe mărturia infirmierelor de la urgenţă.

''Nu este treaba mea, nici cea a statului să dea lecţii de morală sau de etică indiferent cui; este corect ca femeia să aleagă pentru ea însăşi şi pentru viaţa sa. Dar nu se pot considera clinicile de urgenţă ca soluţie la un mod de viaţă necivilizat'', a afirmat Salvini într-o reuniune publică la Roma.

"E timpul să spunem STOP miilor de cetăţeni non-italieni care se prezintă la urgenţă"

 

"Unii cred că aceste clinici de urgenţă sunt un distribuitor automat de îngrijiri medicale fără a plăti un cent. Este timpul să spunem 'stop' miilor de cetăţeni non-italieni care se prezintă la urgenţă. A treia oară când vă veţi prezenta, veţi plăti'', a continuat Matteo Salvini.

Declaraţiile sale au fost criticate în rândul clasei politice italiene. Liderul Partidului Democrat (aflat la guvernare), Nicola Zingaretti, a denunţat ''insultele, teoriile extravagante şi statisticile aleatorii'' ale lui Salvini.

"Din fericire, serviciile de urgenţă italiene nu ţin cont de aceste provocări, care nu aduc atingere serviciului sanitar italian'', a adăugat Zingaretti, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel