Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Salvați satele copilăriei! Bătrânii așteaptă mereu vara care îi aduce acasă pe cei dragi, plecați în străinătate
WhatsApp
Povestea satului Gherdeal, din județul Sibiu este aceeași cu a mii de sate din România, care sunt pe cale să se stingă .  

Din comunitatea odată foarte bogată, astăzi a mai rămas doar un loc pustiu, cu gospodarii părăginite, în care trăiesc bătrâni măcinați de singurate, dar cu speranța că satul va reînvia.

La Gherdeal timpul parcă a stat în loc. Zilele trec anost și oamenilor le-au rămas doar amintirile. Sunt izolați și singuri, așteptând ciclic vară care îi readuce acasă pe cei plecați în cele patru zări "după un trăi mai bun".

Sunt nostalgici și dornici să spună povestea satului de odinioară că să nu piară odată cu ei.

"Sigur că e dezolantă imaginea unui sat în care mai vezi doar un câine rătăcit și câte un bătrân care se minunează că ai ajuns și tu pe acolo", spune cu tristețe în glas Doină Isfanoni, cercetător etnolog.

Campania "Salvați Satele Copilăriei!", demarată de Știrile Kanal D, readuce în atenția telespectatorilor lumea satelor care se sting odată cu bunicii care-și trăiesc apusul vieții în singurătate.

Descoperiți în această seară, de la oră 18:45, la Știrile Kanal D, povestea Gherdealului, cătunul înmărmurit în timp, și poveștile celor câteva suflete care își alină bătrânețile cu amintirile bunăstării de altădată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Cultura si Traditii Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel