Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Salariile din Olanda cresc în 2024. Firmele găsesc tot mai greu angajați 
WhatsApp
Olanda se pregătește să facă față provocărilor de pe piața muncii prin creșterea salariilor în 2024. Potrivit Salarisgids 2024, un raport anual realizat de firma de specialitate Robert Half, companiile olandeze se confruntă în continuare cu dificultăți în atragerea și menținerea angajaților.
Creșterea salariilor e un motivator important pentru retenția angajaților (Sursa foto: Freepik)

Situația actuală de pe piața muncii indică o persistență a deficitului de personal calificat, cu 67% dintre angajatori exprimând îngrijorări cu privire la dificultatea atragerii de noi lucrători, iar 66% manifestând preocupări privind menținerea personalului actual.

Salaris rămâne un factor crucial în această ecuație, cu 29% dintre angajatori exprimând intenția de a introduce un procent fix de creștere salarială în noul an, în timp ce 28% vor implementa o creștere în concordanță cu indexarea, iar 14% vor aplica creșteri bazate pe performanță.

"Cu siguranță, în contextul recentei inflații, un salariu competitiv este un factor important în alegerea locului de muncă, în special atunci când angajații pot alege între diferite oferte. Negocierile salariale devin astfel o componentă solidă a discuțiilor", spune Ricardo van Popering de la Robert Half, potrivit publicației Accountant.nl.

Nivelul creșterilor salariale variază de la angajator la angajator

 

Cu toate acestea, capacitatea de a crește salariile în 2024 variază pentru fiecare angajator. Van Popering adaugă că este esențial să se acorde atenție și altor beneficii secundare pe lângă salariu, precum compensații pentru costurile de transport și opțiunea de a închiria o bicicletă electrică sau nu. Alte avantaje secundare, cum ar fi compensațiile pentru munca de la domiciliu, furnizarea de echipament pentru muncă de acasă, un abonament la sală și sprijinul pentru starea de bine mentală, sunt, de asemenea, în vogă.

Un aspect important evidențiat în studiu este fidelitatea angajaților, cu peste jumătate dintre angajatori (56%) și angajați (60%) considerând că o mai mare deschidere în privința salariilor va avea un efect pozitiv asupra culturii organizaționale. Cu toate acestea, preocupările persistă în rândul angajatorilor, care se tem că o transparență crescută poate duce la un risc mai mare de fluctuație a personalului și poate limita posibilitățile lor de negociere în atragerea și menținerea talentei.

Angajații recunosc tensiunile dintre colegi (54%) ca pe o consecință a transparenței, dar cred și că facilitează negocierile salariale.

 

-------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel