Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
"Să-l aducem pe Apo acasă": Peste 32.000 de euro s-au strâns în mai puțin de 24 de ore
WhatsApp
Peste 32.000 de euro s-au strâns în mai puțin de 24 de ore pentru a aduce înapoi trupul fără viață al unui italian implicat într-un accident în Australia, alături de un alt tânăr de naționalitate română. Familia românului, care a supraviețuit, a fost una dintre principalii donatori.
"Să-l aducem pe Apo acasă": Peste 32.000 de euro s-au strâns în mai puțin de 24 de ore  / Foto: Unsplash

"Bună, noi suntem prietenii lui Apo, așa ne plăcea să îi spunem. Organizăm această strângere de fonduri pentru a ajuta familia lui, în special pentru a susține costurile considerabile pe care le implică repatrierea lui în Italia. Părinții, frații și surorile sale, toți cei dragi, prietenii și oamenii care țin la el își doresc să se întoarcă acasă, ne-ar plăcea să îl avem înapoi. Orice mic ajutor ar putea fi foarte important. Vă mulțumesc tuturor din toată inima", a fost mesajul care avea să adune 32.000 de euro în mai puțin de o zi.

Apo este Jacopo Martini, tânărul de 23 de ani din Sarnonico, care a murit într-un tragic accident în Perth, Australia, la 2 iunie. Împreună cu el, în mașină, se afla și un alt bărbat din Trentino, dar de naționalitate română. Luca, în vârstă de 24 de ani, a fost doar rănit în accident și a scăpat cu viață.

 

Peste 32.000 de euro strânși pentru a aduce corpul italianului în țară



Colecta de pe platforma GoFundMe, organizată de Veronica Pizzolli, a generat un adevărat val de solidaritate, atât de mult încât, în mai puțin de 24 de ore de la înființarea strângerii de fonduri, au fost strânși 32.737 de euro.

Cu acești bani va fi posibilă acoperirea repatrierii corpului din Australia în Italia, oferind astfel familiei Martini posibilitatea de a-l avea pe Apo al lor alături de ei, pentru totdeauna.

Valul de generozitate a fost incredibil, atât de mare încât au fost persoane care au donat chiar și 1.000 de euro sau 500. Au existat, de asemenea, numeroase donații anonime de sute de euro. Familia lui Luca, românul care era împreună cu italianul când a murit, s-a numărat, de asemenea, printre donatori.

Românul și italianul au fost implicați într-un accident grav

 

Cei doi prieteni au ajuns în Australia în ianuarie, părăsind Trentino pentru a experimenta viața și a lucra la o fermă. Împreună cu ei era și Giuseppe, fratele mai mare al lui Apo.

Peste câteva zile, Jacopo și Luca urmau să se întoarcă în Italia, la capătul unei experiențe pe care nimeni nu și-ar fi imaginat-o cu un epilog atât de tragic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel