Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia va permite evacuarea civililor din Ucraina, miercuri 9 martie
WhatsApp
Armata rusă a anunţat marţi o nouă încetare a focului pentru a permite evacuarea civililor din Ucraina, miercuri, de la ora 07:00 GMT, după stabilirea în cursul dimineţii a unor coridoare umanitare, transmite AFP.

"Rusia anunţă un regim de încetare a focului începând cu 9 martie, 10:00, ora Moscovei, şi este gata să creeze coridoare umanitare", a anunţa celula însărcinată cu aceste probleme în cadrul guvernului rus, citată de agenţia oficială TASS.

Potrivit Moscovei, această propunere va fi transmisă autorităţilor ucrainene, care trebuie, ca în ajun, să confirme până la ora 00H00 GMT crearea de coridoare umanitare şi să anunţe de la ce oră vor deveni acestea funcţionale.

Primele coridoare pentru evacuarea civililor au fost stabilite marţi dimineaţă, în special la Sumî, în nord-est, unde două convoaie au părăsit Ucraina în cursul zilei.

Evacuările continuă şi în regiunea Kiev, unde se află capitala ucraineană.

În alte oraşe, precum Bucea, în nord, şi Mariupol, în sud, civilii continuă să fie blocaţi.

 

Armata rusă, oprită la Harkov de trupele ucrainene 

 

Trupele rusești au fost oprite înainte de a intra în orașul Harkov. Acestea au fost oprite de rezistența ucraineană, potrivit guvernatorului regional, citat de Sky News.

Oleh Synehubov a declarat că Ucraina a zădărnicit o operațiune planificată cu 120 de parașutiști ruși în apropierea graniței.

Aceștia au aterizat lângă Vovchansk, la aproximativ 30 km nord-est de Harkov, dar au fost învinși de soldații ucraineni.

Anterior, a fost confirmat faptul că 27 de civili ucraineni au fost uciși în orașul din nord-estul țării în ultimele 24 de ore.

Al doilea oraș ca mărime din țară - în care locuiesc 1,4 milioane de oameni - a fost devastat de loviturile aeriene rusești de la începutul războiului, la 24 februarie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel