Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia: Stare de urgenţă în regiunea Habarovsk din cauza incendiilor de pădure
WhatsApp
Starea de urgenţă a fost declarată în regiunea Habarovsk, din extremitatea estică a Rusiei, din cauza unor incendii de pădure masive, informează DPA.
Rusia: Stare de urgenţă în regiunea Habarovsk din cauza incendiilor de pădure

Situaţia este "dificilă" în mai multe părţi ale regiunii, a declarat joi guvernatorul Mihail Degteariov, potrivit agenţiei Interfax.

Sub auspiciile stării de urgenţă, cetăţenilor le este interzis temporar să intre sau să circule cu maşina în zonele împădurite, a precizat acesta.

În Siberia, regiunea Irkuţk declarase deja starea de urgenţă în luna mai, în condiţiile în care mai multe persoane şi-au pierdut viaţa în incendii la Krasnoiarsk.

De ani de zile, Rusia se confruntă cu incendii de pădure uneori devastatoare în fiecare vară, pe care experţii le atribuie, printre altele, schimbărilor climatice şi secetei generate de acestea, conform Agerpres. 

 

Aproximativ 900.000 de hectare de păduri au ars în incendii de vegetație în Rusia în 2022

 

Peste 6.000 de incendii de pădure au izbucnit în Rusia de la începutul acestui sezon de incendii de pădure, iar suprafața incendiată a depășit 860.000 de hectare, a anunțat joi Ministerul rus al Resurselor Naturale și Mediului într-o declarație pe Telegram.

"Un total de 6.400 de incendii de pădure au izbucnit în Rusia de la începutul sezonului de incendii din 2022. Incendiile au afectat 865.600 de hectare, dintre care 467.700 de hectare (54%) în Orientul Îndepărtat și 306.900 (35%) în Siberia", se arată în comunicat, conform Interfax.

Nici un singur incendiu de vegetație nu s-a extins în localități populate în 2022, se arată în comunicat.

"În această primăvară, peste 2.000 de incendii s-au propagat în păduri de pe câmpuri, pajiști și stepe. Ori de câte ori un spațiu deschis arde, autoritățile regionale trebuie să stingă focul.” Cu toate acestea, doar Ministerul Resurselor Naturale și Ecologiei ține evidența statistică a incendiilor de peisaj, în timp ce regiunile fie le ignoră complet, fie le înregistrează ca simple puncte de căldură.

Finanțarea federală pentru combaterea incendiilor de vegetație a crescut de la 6 miliarde de ruble la 14,2 miliarde de ruble în acest an, iar regiunile au primit banii în decembrie, a declarat ministerul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel