Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia și Ucraina au realizat un schimb de prizonieri
WhatsApp
Cinci civili ucraineni au revenit în Ucraina în urma unui schimb de prizonieri cu Rusia, anunță Sky News.

Cinci civili ucraineni au fost eliberați de ruși în cadrul unui schimb de prizonieri cu Rusia. Ucrainenii au eliberat și ei tot cinci prizonieri, a anunțat sâmbătă Direcția de informații a apărării din Ucraina.

Direcția a precizat că patru dintre cei cinci civili au fost luați prizonieri în timpul ocupării de către Rusia a unor părți din regiunea Kiev.

De asemenea, a mai spus că în cadrul schimbului a fost recuperat cadavrul unui civil ucrainean. Autoritățile nu au precizat dacă rușii schimbați erau combatanți.

În aprilie, Rusia a predat Ucrainei 60 de soldați și 16 civili în cadrul unui schimb de prizonieri de război. Vicepremierul ucrainean Iryna Vereshchuk a declarat atunci că schimbul a inclus și 10 ofițeri ucraineni.

O lună mai târziu, alte 41 de persoane au fost returnate Ucrainei, conform Mediafax.

 

Două victime în urma unui atac cu rachete asupra orașului Krivoi Rog din Ucraina

 

O rachetă rusească a lovit un oraș din centrul Ucrainei, iar autoritățile locale vorbesc despre cel puțin două victime, anunță Sky News.

Forțele rusești au lansat un atac cu rachete asupra orașului Krivoi Rog, situat în centrul Ucrainei, au anunțat sâmbătă autoritățile locale prin intermediul aplicației Telegram.

Administrația militară din Krivoi Rog susține că în urma atacului au existat cel puțin două victime.

Atacul s-a produs în paralel cu luptele violente care se duc în orașul Severodonețk din estul Ucrainei.

 

Când vrea Ucraina să reia negocieri cu Rusia

 

Kievul ar vrea să se aşeze la masa discuţiilor la sfârşitul lunii august, după contraofensiva pe care o planifică.

Şeful echipei de negocieri cu Rusia în privinţa războiului, David Arahamiya, a spus că Ucraina ar putea relua discuţiile cu ruşii „la sfârşitul lunii august”, suspendate de facto după tratativele de la Istanbul din 29 martie, după o serie de contra-ofensive în unele locuri.

„Sfârşitul lunii august - a răspuns negociatorul şef la Vocea Americii, informaţie preluată de Ukrainska Pravda - despre reluarea discuţiilor. Nu vrem să ne împărtăşim planurile cu ruşii, dar cred că vom face o contraofensivă pe alocuri”.

Pierderile din rândurile trupelor ruseşti din ziua atacului Moscovei asupra Ucrainei din 24 februarie şi până acum s-ar ridica la 33.350 de persoane, s-a anunţat în buletinul zilnic al Statului Major al Forţelor Armate Ucrainene, publicat pe Facebook, care raportează cifre ce nu pot fi verificate independent.

Potrivit raportului armatei ucrainene, până în prezent pierderile ruseşti ar fi de aproximativ 33.350 de oameni, 1.465 de tancuri, 3.573 de vehicule blindate, 739 de sisteme de artilerie, 233 de lansatoare de rachete multiple, 98 de sisteme de apărare antiaeriană.

Potrivit buletinului, care precizează că datele sunt în curs de actualizare din cauza luptelor intense, forţele ruse au pierdut şi 216 avioane, 180 elicoptere, 2.513 maşini, 14 unităţi navale şi 594 drone.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel