Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia face exerciții cu rachetele cu capacitate nucleară - surse ministeriale
WhatsApp
Rusia a anunțat că forțele sale au exersat ieri lovituri simulate cu rachete cu capacitate nucleară în enclava Kaliningrad, situată între Polonia și Lituania de-a lungul coastei baltice, scrie The Guardian.

Rusia a exersat simulări de "lansări electronice" ale unor sisteme mobile de rachete balistice balistice Iskander cu capacitate nucleară, a precizat Ministerul Apărării într-o declarație.

Forțele ruse au exersat lovituri simple și multiple asupra unor ținte care imitau lansatoare de sisteme de rachete, aerodromuri, infrastructuri protejate, echipamente militare și posturi de comandă ale unui inamic fictiv.

După efectuarea lansărilor "electronice", militarii au efectuat o manevră de schimbare a poziției pentru a evita "o eventuală lovitură de ripostă", a adăugat Ministerul Apărării. Exercițiile ar fi implicat peste 100 de militari.

Rusia a plasat forțele nucleare în stare de alertă maximă la scurt timp după invazia Ucrainei, la 24 februarie, iar președintele rus Vladimir Putin a lăsat să se înțeleagă că ar putea desfășura arme nucleare tactice, avertizând asupra unei represalii "fulgerătoare" în cazul în care Occidentul intervine direct în conflictul din Ucraina.

Rusia face exerciții cu rachetele cu capacitate nucleară

 

Berlin, Londra şi Paris, ameninţate că pot fi distruse în 200 de secunde cu rachetele nucleare Satan II. Ruşii spun că "vor ajunge în rai, iar vesticii vor arde în iad ca nişte gândaci".

Delir total la o televiziune rusă de stat - jurnalişti şi politicieni ruşi spun că Rusia are capacitatea de a distruge Berlinul, Londra şi Parisul în 200 de secunde. Un jurnalist rus afirmă că "în caz de război nuclear, toţi vom muri, dar măcar ruşii vor ajunge în rai, iar vesticii vor arde în iad ca nişte gândaci", potrivit Mediafax.

Gazdele unei emisiuni transmisă la o televiziune de stat rusă a simulat modul în care Vladimir Putin ar lansa atacuri nucleare asupra a trei capitale din Europa, susţinând că „nu vor exista supravieţuitori”.

Ameninţarea vine ca răspuns la comentariile făcute de ministrul apărării din Marea Britanie care sprijină atacurile ucrainene asupra infrastructurii ruse, transmite Daily Mail. Marea Britanie şi alte naţiuni occidentale continuă să sprijine Ucraina, aliaţii NATO furnizând echipamente, vehicule militare şi arme ţării asediate de ruşi.

Ca răspuns la sprijinul vestic al Ucrainei, Putin a ordonat armatei să testeze rachetele Sarmat, cunoscute şi sub numele de Satan II.

Capitalele europene, ameninţate cu rachete nucleare

 

Ameninţarea vine şi după ce fostul şef NATO, Richard Sherriff, a avertizat că  „ în cel mai rău caz, Occidentul trebuie să se pregătească  pentru un război cu Rusia în Ucraina, pe fondul rapoartelor că preşedintele rus ar putea folosi parada de ziua victorie din 9 mai pentru a declara război total împotriva vecinului său".

Gazdele emisiunii  60 Minute de pe Pervîi Kanal (Canalul 1)  au anunţat că oraşele Londra, Paris şi Berlin ar putea fi lovite în 200 de secunde de la lansarea rachetelor nucleare.

În emisiunea de joi, preşedintele partidului naţionalist Rodina, Aleksey Zhuravlyov, s-a gândit la ce s-ar întâmpla dacă Rusia ar lansa arme nucleare împotriva Regatului Unit. Acesta a afirmat că: „insulele britanice nu vor mai exista dacă este lansată o singură rachetă Sarmat”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel