Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia dezminte că Mexicul este un cuib de spioni ai Moscovei
WhatsApp
Rusia a dezminţit afirmaţiile unui general american potrivit cărora Mexicul este un cuib de spioni ai Moscovei, considerându-le "inacceptabile", notează AFP.
Nu putem pune China pe picior de egalitate cu Rusia, afirmă un înalt diplomat al UE

Ambasada Rusiei în Mexic "a analizat cu atenţie discursul lui Glen VanHerck şi părerile sale nu au nicio bază în ce priveşte prezenţa +unor spioni militari ruşi+ la Ciudad de Mexico".

Ea a considerat "inacceptabil" că Statele Unite "încearcă să influenţeze activitatea şi deciziile suverane ale guvernului mexican", într-un comunicat publicat vineri seară pe reţele sale sociale.

Generalul Glen VanHerck, comandantul-şef al regiunii militare care acoperă Statele Unite, Canada, Mexicul şi Bahamas, a declarat joi că cea mai mare parte a membrilor GRU (spionajul militar rus) din lume se află în prezent în Mexic. Este vorba de personalul din serviciile ruseşti de informaţii".

 

Preşedintele mexican a declarat că Mexic este o țară liberă

 

"Încă o dată, putem observa propaganda Statelor Unite, cu unul dintre principalele obiective izolarea Rusiei şi a diplomaţilor ruşi în lume prin informaţii false", a continuat ambasada.

Preşedintele mexican, Andres Manuel Lopez Obrador, a răspuns vineri că "Mexicul este o ţară liberă, independentă, suverană, nu suntem o colonie a Rusiei, nici a Chinei, nici a Statelor Unite".

Mexicul a pregătit împreună cu Franţa rezoluţia adoptată joi de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite care "cere" Rusiei încheierea "imediată" a războiului din Ucraina, dar preşedintele Lopez Obrador refuză să aplice sancţiuni economice împotriva Rusiei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel