Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia. Clasa muncitoare se aliniază pe front, în timp ce numărul rușilor care fug de mobilizare depășește acum dimensiunea forței inițiale de invazie
WhatsApp
Fotografii umilitoare arată cum Putin a recurs la trimiterea unei armate de rezerviști bătrâni pe frontul ucrainean, în cea mai recentă situație jenantă pentru Kremlin.
Rusia. Clasa muncitoare se aliniază pe front, în timp ce numărul rușilor care fug de mobilizare depășește acum mărimea forței inițiale de invazie / Foto: Captură video youtube

Tiranul rus a ordonat disperat, săptămâna trecută, mobilizarea a 300.000 de soldați suplimentari, în încercarea de a inversa soarta invaziei sale ratate, într-o mișcare care a speriat mii de oameni care au fugit din țară.

Dar alți civili curajoși au decis să se alăture efortului de război, în ciuda vârstei, a stării de sănătate și a antrenamentului limitat, pentru a consolida numărul de trupe după contraofensiva uimitoare a Kievului.

 

Putin și „armata de tați”

 

La Sevastopol, în Crimeea, recruți cu părul grizonat și ridați stăteau la rând în uniformele lor la o ceremonie înainte de a lua o pauză de țigară atât de necesară și apoi de a se îndrepta spre linia frontului.

Imaginile, realizate marți, la mai puțin de o săptămână de la ordinul lui Putin, arată cât de grăbită a fost mobilizarea, în comparație cu pregătirea minimă de șase luni prevăzută de obicei. POZE AICI.

Bărbații înrolați fac parte din comunitățile rurale din clasa muncitoare care nu au putut să se alăture maselor care au fugit peste graniță în Georgia, Kazahstan și Finlanda, țări vecine.

 

Numărul celor care au fugit depășește probabil acum numărul de soldați din forțele de invazie inițiale ale lui Putin

 

Ministerul britanic al Apărării a declarat în actualizarea sa zilnică de astăzi: "În cele șapte zile de când președintele Putin a anunțat "mobilizarea parțială", a avut loc un exod considerabil de ruși care au încercat să se sustragă chemării. 

În timp ce numărul exact nu este clar, este probabil că depășește dimensiunea forței totale de invazie pe care Rusia a pus-o în teren în februarie 2022.”, conform Daily Mail.

Cei trimiși la război se plângeau deja de echipamentul învechit și de moralul scăzut la doar câteva săptămâni după izbucnirea războiului, susține o anchetă a New York Times.

 

Multe trupe au dezvăluit că Kremlinul a mințit în legătură cu scopul războiului

 

Convorbiri telefonice neautorizate efectuate de soldați către familiile lor în martie prin intermediul telefoanelor mobile partajate între unitățile de lângă Bucha au fost interceptate de Ucraina și traduse de Times. 

Un bărbat pe nume Serghei i-a spus prietenei sale: "Unii băieți au luat armuri de pe cadavrele ucrainenilor și le-au luat pentru ei. Blindatele lor NATO sunt mai bune decât ale noastre".

Un altul, pe nume Roman, i-a spus prietenului său: "Totul aici este vechi. Nu este modern, așa cum se arată la Zvezda [televiziunea de stat]".

Situația dezastruoasă a trupelor a dus la ordinul de mobilizare al lui Putin, care a venit în timp ce forțele ucrainene au provocat Moscovei grele înfrângeri pe câmpul de luptă.

 

Mobilizarea a creat cozi de kilometri întregi timp de câteva zile la granițe

 

Exodul în masă a creat cozi de kilometri întregi, timp de câteva zile, la unele granițe, iar autoritățile locale rusești dintr-o zonă de la granița cu Georgia au declarat că vor începe să ofere alimente, apă, stații de încălzire și alte ajutoare celor aflați la coadă. 

De asemenea, se pare că Moscova a înființat birouri de recrutare la frontiere pentru a-i intercepta pe unii dintre cei care încearcă să plece.

Mobilizarea a determinat Ambasada SUA de la Moscova să îi avertizeze pe americanii aflați în Rusia să plece imediat, deoarece "Rusia poate refuza să recunoască cetățenia americană a cetățenilor cu dublă cetățenie, le poate refuza accesul la asistența consulară americană, le poate împiedica plecarea din Rusia și îi poate recruta pe cetățenii cu dublă cetățenie pentru serviciul militar".

Alertele de securitate anterioare ale ambasadelor emise în timpul războiului îi sfătuiau, de asemenea, pe americani să plece.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp

TOP CELE MAI CITITE STIRI

Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
27 noi 2022, 08:29
Spectacola.ro
27 noi 2022, 13:31
RadioDCNews.ro
13 noi 2022, 20:54
Astrosens.ro
23 noi 2022, 09:58
RadioDCNews.ro
13 noi 2022, 20:54
DCMedical.ro
26 noi 2022, 18:59
Astrosens.ro
23 noi 2022, 09:58
DCNews.ro
26 noi 2022, 22:40
Spectacola.ro
27 noi 2022, 13:31
DCMedical.ro
26 noi 2022, 18:59
DefenseRomania.ro
17 noi 2022, 16:19
DefenseRomania.ro
17 noi 2022, 16:19
DCNews.ro
26 noi 2022, 22:40
DCBusiness.ro
27 noi 2022, 08:29