Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia, amenințări crunte către Europa. Dimitri Medvedev: „europenii vor plăti în curând 2.000 de euro pentru o mie de metri cubi de gaz”
WhatsApp
Decizia Germaniei de a bloca gazoductul Nord Stream 2 se răsfrânge asupra Europei. Dimitri Medvedev, fostul președinte al Rusiei a postat un anunț de amenințare pentru europeni pe pagina sa de Twitter, în care estimează că viitorul preț pentru mia de metri cubi de gaz va ajunge până la suma de 2.000 de euro.  
Foto ilustrativ (Sursa: Agerpres)

„Cancelarul german Olaf Scholz a dat instrucțiuni să se oprească certificarea gazoductului Nord Stream 2. Bine. Bun venit într-o lume nouă în care europenii vor plăti în curând 2.000 de euro pentru o mie de metri cubi de gaz!”, a scris Medvedev, care este vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, pe Twitter.

 

2. Rusia, ame... (twitter.png)

 

Conform agențiilor TASS și Ria Novosti, prețul gazului a crescut cu 10%, după anunțul cancelarului german de a bloca gazoductul Nord Stream 2. În momentul de față, o mie de metri cubi de gaz a ajuns să valoreze 900 de dolari.

Cancelarul german Olaf Scholz a anunțat, marți, că certificarea gazoductului Nord Stream 2 nu poate continua, având în vedere ultimele acțiuni ale Rusiei.

 

Germania nu mai este de acord cu autorizarea conductei dintre ei și Rusia

 

Deși, încă de la sfârșitul anului trecut, conducta dintre Rusia și Germania, putea fi pusă în funcțiune, acest lucru nu s-a întâmplat până în prezent. Conducta a fost finalizată în septembrie anul trecut, însă în dimineața zilei de 22 februarie 2022, Germania s-a răzgândit.

Astfel, ministrul german al energiei, Robert Habeck, a decis retragerea solicitării de autorizare a conductei dintre Rusia și Germania, în această dimineață.

„Fără această certificare, Nord Stream 2 nu poate intra în funcțiune”, a spus Scholz într-o conferință de presă la Berlin.

Cu toate acestea, Comisia Europeană a transmis că furnizarea de energie pentru Europa nu va fi afectată de blocarea proiectului Nord Stream 2. Europa a fost informată imediat după anunțul făcut de Germania.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel