Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia acuză România că se află printre primele țări care trimit mercenari pentru a lupta în Ucraina
WhatsApp
Ministerul rus al Apărării susține că România se află pe lista țărilor care trimit cei mai mulți mercenari în Ucraina, pentru a lupta împotriva armatei ruse. 

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov, afirmă într-o înregistrare video, că liderii din Ucraina fi angajat peste 6.800 de mercenari străini din 63 de țări, de la începutul „operațiunii speciale” ruse în Ucraina, foarte mulți provenind din România.

"Regimul naționalist de la Kiev a angajat în total 6.824 de mercenari străini din 63 de țări de la începutul operațiunii militare speciale", a spus el.

Cei mai mulți mercenari - 1.717 persoane - au venit din Polonia, iar aproximativ 1.500 din SUA, Canada și România, a precizat purtătorul de cuvânt.

Până la 300 de persoane au sosit din Marea Britanie și Georgia fiecare, în timp ce 193 de persoane au venit din zonele din Siria care sunt controlate de Turcia, a precizat Konashenkov.

Datele nu sunt confirmate la nivel național și internațional.

Între timp, președintele rus Vladimir Putin a acordat un titlu onorific unei brigăzi acuzate de Ucraina de comiterea de atrocități în orașul Bucea, anunță BBC.

Brigada acuzată de crimele de la Bucea, distinsă de Putin cu un titlu onorific pentru „eroismul și vitejia în masă"

 

Un decret semnat de Vladimir Putin a acordat Brigăzii 64 de pușcași motorizați titlul de „Gărzi" pentru „eroismul și vitejia în masă, tenacitatea și curajul" membrilor săi.

Ucraina afirmă că peste 300 de civili au fost uciși de ruși la Bucea, în timp ce Rusia neagă orice implicare.

Brigada acuzate de crimele de la Bucea, distinsă de Putin cu un titlu onorific pentru „eroismul și vitejia în masă"

De asemenea, Vladimir Putin a semnat un decret care stabilește plata unei sume suplimentare de 5 milioane de ruble (62.000 de dolari) dacă un polițist de frontieră rus moare în timp ce servește la granița ucraineană, precum și la granițele regiunilor Donețk și Luhansk.

Măsura a fost luată „pentru a oferi măsuri suplimentare de sprijin social personalului de serviciu al agențiilor de frontieră ale Serviciului Federal de Securitate și membrilor familiilor acestora", a precizat Tass, agenția de presă de stat din Rusia, titrează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel