Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia a respins rapid solicitarea CEDO de a-l elibera pe Aleksei Navalnîi: „Este nefondată și ilegală”
WhatsApp
Curtea Europeană a Drepturilor Omului a solicitat Rusiei să îl elibereze de îndată pe opozantul rus Aleksei Navalnîi, dar solicitarea instanței a fost respinsă rapid de autoritățile ruse.

Prin sentință, Curtea Europeană a Drepturilor Omului ceruse autorităților din Rusia să îl elibereze imediat pe opozantul Aleksei Navalnîi, cel mai proeminent critic al Kremlinului, avertizând că, în caz contrar, convenția europeană a drepturilor omului va fi încălcată.

De partea cealaltă, ministrul rus al justiției a respins solicitarea instanței europene, despre care spune că este „nefondată și ilegală”, iar ministerul rus de externe a denunțat-o ca fiind parte din ingerințele Occidentului în afacerile interne ale Rusiei.

 

Navalnîi a fost arestat luna trecută, când a revenit în țară din Germania

 

În vârstă de 44 de ani, Aleksei Navalnîi s-a remarcat de-a lungul ultimilor ani drept principalul critic al președintelui rus Vladimir Putin. Opozantul a fost arestat luna trecută, când a revenit în țară din Germania, unde stătuse cinci luni pentru a se recupera după ce a fost otrăvit cu un agent neurotoxic, un atac pe care l-a pus pe seama Kremlinului. Autoritățile ruse au negat vehement acuzația.

În februarie, o instanță din Moscova l-a condamnat pe Aleksei Navalnîi la doi ani și opt luni de închisoare pentru că a încălcat termenii probațiunii sale în perioada în care se trata în Germania. Probațiunea fusese dispusă într-un dosar de delapidare – în care opozantul rus primise o condamnare cu suspendare – pe care Navalnîi l-a catalogat drept unul fabricat și despre care instanța europeană a spus că a fost ilegal.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel