Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia a atacat Ucraina în timpul Eurovision: Rachetele au lovit oraşul natal al concurenţilor chiar în timpul spectacolului
WhatsApp
În timp ce concursul Eurovision se desfăşura în Marea Britanie, sâmbătă seara târziu, rachete ruseşti au lovit oraşul Ternopil, din vestul Ucrainei, de unde este originar duo-ul electro-pop Tvorchi, care a reprezentat Ucraina în acest an, relatează Reuters.
Rusia a atacat Ucraina în timpul Eurovision: Rachetele au lovit oraşul natal al concurenţilor chiar în timpul spectacolului

Autorităţile locale au declarat pe Telegram că atacul a lovit depozite aparţinând unor magazine şi unei organizaţii religioase, rănind două persoane. 

Melinda Simmons, ambasadorul Marii Britanii la Kiev, i-a lăudat pe Tvorchi pentru prestaţia lor de la Eurovision 2023. „Punerea în scenă a fost genială. Şi emoţionantă, deoarece oraşul lor universitar de origine, Ternopil, a fost vizat de rachete ruseşti chiar în această seară”, a scris ea pe Twitter.

Tvorchi au declarat săptămâna aceasta că speră să pună în lumină prin participarea la Eurovision lupta ţării lor pentru libertate.

Trăistariu, după ce România a ratat calificarea în finala Eurovision 2023: „Habar n-au ce înseamnă și a plecat un copil talentat cu o piesă nepotrivită”

 

Suedia a câştigat Eurovisionul

 

Suedia, reprezentată de cântăreaţa Loreen, a câştigat ediţia din acest an a Eurovision, care s-a desfăşurat sâmbătă seara la Liverpool, informează AFP.

Loreen, clasată pe primul loc în competiţia muzicală la ediţia din 2012, este a doua artistă care a câştigat Eurovisionul de două ori după Johnny Logan, care a câştigat pentru Irlanda, în 1980 şi 1987.

Loreen a obţinut un total de 583 de puncte după ce voturile publicului şi ale juriului au fost combinate, fiind urmată de finlandezul Kaarija, care a obţinut 526 de puncte pentru melodia Cha Cha Cha.

Cântăreaţa israeliană Noa Kirtel, reprezentând Israelul, s-a clasat pe locul al treilea cu melodia Unicorn, fiind urmată de Marco Mengoni, care a interpretat cântecul Due vite.

Ucraina, câştigătoarea ediţiei de anul trecut, s-a clasat pe locul al şaselea, prin cântecul Heart of Steel, interpretat de artistul Tvorchi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel