Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românul care a izbit cu mașina vitrina unui mall din Italia pentru a fura zeci de telefoane scumpe, trimis în țară
WhatsApp
Un român care a comis mai multe jafuri în Italia, inclusiv mascat și înarmat, și care a intrat cu mașina în vitrina unui magazin, de unde a furat zeci de telefoane mobile, a fost adus în țară pentru a-și ispăși pedeapsa.

Alături de alți cinci complici, un constănțean a intrat cu mașina într-un mall din Italia, țară unde a comis mai multe tâlhării.

Bărbatul a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de închisoare cu executare, iar Curtea de Apel Milano a solicitat recunoaşterea hotărârilor judecătoreşti pronunţate de instanţele de judecată din Italia şi executarea pedepselor aplicate de acestea într-un penitenciar din România.

Magistrații Curții de Apel Constanța s-au pronunțat, la sfârșitul lunii decembrie, cu privire la o solicitare de recunoaștere a hotărârii penale sau a altor acte juridice străine și de transferare la o închisoare din țară a unui constănțean, condamnat la închisoare în Italia.

Un român a a intrat cu mașina vitrina unui mall din Italia

 

Faptele de care este acuzat constănțeanul au fost comise în 2020. Astfel, într-o noapte din iunie 2020, suspectul împreună cu alți cinci bărbați au sustras un autoturism cu care s-au deplasat în Tortona, unde au folosit mașina drept „berbec” și au intrat în vitrina externă a unui mall.

Ulterior, mascați și înarmați, dar dotați cu scule metalice (șurubelnițe, ciocane și așa-zisa „gură de lup”), au spart numeroase vitrine de expoziție și au sustras aproximativ 60 telefoane mobile expuse. Când a intervenit un agent de pază, indivizii au aruncat cu sticle de vin în el.

S-ar putea să te intereseze și: Hartă virală. Naționalitatea străină cea mai des întâlnită în închisorile din Europa: Pușcăriile din Austria, pline cu români

După două zile, tot la miezul nopții, suspecții s-au deplasat cu altă mașină – și aceea furată! – la un alt centru comercial, unde, folosindu-se de scule metalice - două șurubelnițe cu lungime de 25 și 31 cm -, au spart numeroase vitrine de expoziție și au sustras material electronic în valoare de 53.000 euro. După comiterea infracțiunii de furt, pentru a-și asigura scăparea, inculpații au amenințat cu moartea un agent de pază.

Curtea de Apel a încuviințat solicitarea, astfel că bărbatul urmează să fie transferat într-un penitenciar autohton în perioada următoare. Condamnatul a fost de acord să fie transferat într-un penitenciar din țară. 

 

---------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG  

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel