Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii, locul trei în topul cetățenilor străini care cumpără case în Ungaria. Germanii cumpără cele mai multe
WhatsApp
Cetățenii străini care cumpără imobiliare în Ungaria preferă de obicei Budapesta, orașele de graniță și zonele tradiționale de vacanță. 
Piața imobiliară din Ungaria, atractivă pentru cetățenii străini. Românii, pe locul trei în clasament

Proprietățile din Ungaria sunt vânate de mulți cetățeni străini. Cu toate acestea, în primele șapte luni ale anului, 2,6% dintre clienții care au vizitat Otthon Centrum erau cetățeni străini, a declarat Gábor Soóki-Tóth, șeful de analiză la agenția imobiliară Otthon Centrum.

Dintre cumpărătorii străini, cei mai activi sunt germanii. Peste 30 la sută dintre cumpărătorii străini în vânzările efectuate cu asistența agenției imobiliare Otthon Centrum provin din Germania.

Pe lângă Budapesta, Balaton și Lacul Velence sunt atractive pentru cumpărătorii străini. Pe lista de tranzacții care analizează cetățenii străini în funcție de naționalitate, slovacii sunt pe locul doi, iar românii pe locul trei.

În același timp, pe piața maghiară au venit și cumpărători din multe țări europene și au existat exemple de cumpărători din America, Vietnam, Israel și chiar Egipt, a explicat Gábor Soóki-Tóth, șeful de analiză la agenția imobiliară Otthon Centrum.

Străinii preferă regiunea centrală a Ungariei, Budapesa fiind destinația preferată

 

Aproape fiecare al doilea străin a cumpărat sau a închiriat un apartament în Ungaria, conform datelor agenției imobiliare.

Și localitățile situate de-a lungul graniței sunt populare și printre cetățenii străini: Vízvár, Babócsa, Murakeresztúr, Lenti. În același timp, nu se pune problema ca străinii să cumpere proprietăți în așezările de graniță într-o manieră concentrată, cumpărăturile ocazionale sunt mai degrabă dispersate.

Zonele de vacanță sunt și destinații populare pentru cetățenii străini, Lacul Balaton și Lacul Velence. De asemenea, cetățenii străini au cumpărat case și în Siófok, Zamárdi și Gárdony anul acesta.

Cumpărătorii străini nu sunt interesați de apartamente

 

 

Potrivit anunțului, străinii sunt interesați de lucruri diferite pe piața imobiliară decât cumpărătorii maghiari:  52,2 la sută aleg o casă veche, iar 35 la sută un apartament din cărămidă, în timp ce 13 la sută investesc în imobiliare nou construite.

Cumpărarea unui apartament  nu este o opțiune pentru ei. Când vine vorba de închiriere, apartamentele second-hand sunt cele mai populare: 61 la sută dintre străini aleg blocurile cărămidă, și 13 la sută aleg cele din panouri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel