Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii, în topul străinilor care se stabilesc aici: Populația de altă naționalitate, dintr-o provincie spaniolă, crește de 6 ori mai mult decât cea autohtonă
WhatsApp
Cu 168.189 de străini dintr-un total de 751.959, populația străină din Almeria crește de 6 ori mai mult decât populația națională, ceea ce conferă provinciei spaniole un amestec larg de culturi. 
Foto ilustrativ (Sursa: Pexels)

Fie că vin să lucreze, fie pentru a se bucura de o viață liniștită la pensie, tot mai mulți străini aleg Spania ca loc de reședință. Dar nu toate părțile Spaniei sunt preferate în mod egal și există o provincie spaniolă pentru care străinii au o preferință specială, astfel încât populația crește într-un ritm mai rapid decât cel național. 

Este vorba de provincia Almeria, care la jumătatea anului 2023, potrivit informațiilor publicate de Noticiaj Trabajo, cunoștea o creștere cu 19,3 străini pe zi, față de 3,3 persoane cu cetățenie spaniolă. 

Din cele 751.959 de persoane care locuiau în provincie la acea dată, 168.189 erau de naționalitate străină, o populație care a crescut constant în ultimii 25 de ani, iar în 1998 în Almeria trăiau 13.260 de străini.

Ce naționalități aleg să locuiască în provincia Almeria 

 

Naționalitățile care pot fi întâlnite în Almeria sunt foarte variate și diferite în funcție de municipalități. În 32 dintre acestea cele mai răspândite naționalități străine sunt cea britanică și marocană, în timp ce populația română este majoritară în 24 de municipalități. 

În general, populația marocană este cea care are o predilecție specială pentru această zonă din sudul Spaniei, mai ales datorită ofertei de locuri de muncă în agricultură pe care o oferă provincia, astfel că la recensământ sunt înregistrate 61.590 de persoane cu această naționalitate, față de 34.798 înregistrate în 2007, potrivit sursei citate. 

De asemenea, în ultimii ani s-a înregistrat o creștere românilor și britanicilor, cu 22.607 și, respectiv, 23.107 persoane. Printre naționalitățile care au înregistrat o creștere semnificativă a numărului de cetățeni locuitori în Spania se numără senegalezii, care au crescut de la 1.837 de cetățeni înregistrați în Almeria în 2007 la 6.294. 

Municipalități cu un amestec cultural deosebit 

Deși amestecul de culturi îmbogățește întreaga provincie, există câteva municipalități care se remarcă în special prin numărul mare de populație străină în comparație cu cea națională, printre care Fondon, o municipalitate din Alpujarra din Almeria, unde 12% dintre locuitori provin din Italia, iar în restul celor 400 de locuitori înregistrați există o altă listă lungă de naționalități, cum ar fi români (10,2%), columbieni (10,2%), ruși (8,2%), britanici (8,2%) și francezi (4,2%).

 

--------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel