Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii din Marea Britanie, amenințați: „Nu vom fi fericiți până când voi nu plecați din țara noastră“
WhatsApp
O italiancă din York, Marea Britanie, și-a exprimat dezgustul după ce a primit o scrisoare de amenințare, homofobă și rasistă, în care i se spunea ei și vecinilor săi români "nu vom fi fericiți până nu veți pleca".

Scrisoarea, care ar fi fost trimisă și vecinilor români ai doamnei Peddis, continua: "Este timpul să vă întoarceți de unde ați venit. Nu avem nevoie de străini care să ne ia locuințele, locurile de muncă, locurile de muncă și cabinetele medicale“.

Postând o imagine a scrisorii pe Twitter, care a fost de atunci distribuită de sute de ori de persoane consternate, Nicolleta Peddis a scris: "Nu eram sigură dacă vreau să o împărtășesc, dar apoi m-am gândit de câte ori în ultimii cinci ani am fost victima unor episoade și remarci xenofobe și nu am împărtășit-o pentru că a fost prea dureros pentru a fi transformată în cuvinte“.

Ea a declarat că scrisorile au fost raportate la poliția locală, care, potrivit acesteia, ia "foarte în serios" și "investighează pentru a afla dacă acesta este un incident izolat sau dacă a mai primit-o cineva din zonă".

Nicoletta, care lucrează pentru Nestlé, a declarat că atunci când a primit scrisoarea s-a simțit șocată, furioasă și tristă. Dar ea a spus că răspunsul de susținere la tweet-ul ei a făcut o "mare diferență": „Acesta este un alt nivel, să primești așa ceva în propria casă. Este neliniștitor. Ei știu unde locuim. Dar sper că este vorba doar de ei care se descarcă printr-o scrisoare și că nu mă simt în nesiguranță. (...) Este trist, ne putem întoarce, dar am trăit aici cea mai mare parte a vieții noastre de adulți, carierele noastre sunt aici și nu este atât de ușor ca și cum am împacheta și pleca“, spune ea.

Românii din Marea Britanie, amenințați: „Nu vom fi fericiți până când voi nu plecați din țara noastră“

 

Și Melis Ozdemir a primit un astfel de bilet xenofob. Ea locuiește în York de șapte luni și a rămas în lacrimi după ce a citit mesajul. „Am plâns pentru că nu mă simt bine, nu este frumos, știi. Lucrez aici, plătim impozite și am venit aici înainte de Brexit, așa că am vise, vreau să fac totul aici. Nu este frumos“, spune e pentru itv.com.

Un purtător de cuvânt al Consiliului orașului York a declarat că sunt îngroziți de această scrisoare, care ar fi fost trimisă la mai multe gospodării: „Am rugat pe oricine a primit această scrisoare sau orice altă infracțiune rasistă sau motivată de ură să o raporteze la 101, unde este disponibil și sprijin", a declarat purtătorul de cuvânt.

„Înțelegem că aceste scrisori din York au provocat îngrijorare și vrem să îi asigurăm pe cei afectați și pe cei din comunitatea largă, că luăm această problemă foarte în serios și suntem hotărâți să găsim cine este responsabil pentru trimiterea lor“, a adăugat Inspector Andy Godfrey pentru Yorkshire Post.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel