Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
România profită de tensiunile dintre Ucraina și Rusia și preia o piață importantă pentru exportul de grâu
WhatsApp
România profită de tensiunile din Ucraina și Rusia și a semnat un contract de export cu Egiptul. Astfel, după cum a confirmat prim-ministrul Egiptului, țara noastră le va exporta 180.000 de tone de grâu.
UE intenționează să contracareze Rusia prin diplomație alimentară în Africa de Nord și Balcani

Autoritatea Generală egipteană pentru Aprovizionarea cu Produse de bază (GASC) a contractat, prin licitație internațională, importul a 180.000 de tone de grâu românesc, pentru a-și consolida strategia de aprovizionare cu produse de bază, pe fondul crizei actuale dintre Rusia și Ucraina, cei doi mari exportatori de grâu către Egipt, a anunțat joi GASC într-un comunicat. 
 
Marfa ar urma să fie expediată în perioada 1 - 10 aprilie 2022, a adăugat GASC.
 
Guvernul egiptean a afirmat că statul dispune de stocuri de grâu suficiente pentru patru luni și jumătate, a declarat joi premierul Mustafa Madbouli în comentarii mediatice, precizând că urmărește zilnic situația stocurilor de grâu.

 

Ce declarații a oferit prim-ministrul Egiptului 


 
"Obiectivele noastre în cadrul proiectelor naționale, pe care le accelerăm în ritm, sunt de a reduce cât mai mult posibil importul acestor produse de bază, pentru a nu fi sub povara turbulențelor globale", a spus Madbouli.
 
Madbouli a precizat că Egiptul lucrează la asigurarea nevoilor locale și la creșterea suprafeței agricole la nivel local prin extinderea orizontală.
 
Premierul a precizat că fermierii vor începe să planteze grâul local, iar statul îi încurajează să ajungă la rezerve de grâu care să fie suficiente pentru sfârșitul anului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel