Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
România participă la operaţiunile de stingere a incendiilor de vegetație din Franţa
WhatsApp
Patru avioane din flota UE de stingere a incendiilor au fost trimise în Franţa din Grecia şi Suedia, în urma unei solicitări din partea autorităţilor franceze, pe fondul reizbucnirii incendiilor forestiere care devastează zone întinse din sud-vestul ţării, a anunţat joi Comisia Europeană, relatează AFP, preluat de Agerpres.
Un pompier român din Sibiu, aflat în misiune pe insula Rodos, a fost eroul salvator al unui bărbat rănit într-un accident rutier

În plus, echipe de pompieri din Germania, Polonia, Austria şi România au fost trimise pentru a ajuta pompierii francezi în cadrul Mecanismului de protecţie civilă al UE, a precizat Comisia.

"UE este deplin solidară atunci când o ţară se confruntă cu o situaţie de urgenţă", a declarat comisarul european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic, într-un comunicat.

"Solidaritatea europeană este în acţiune!", a declarat preşedintele francez Emmanuel Macron într-un mesaj pe Twitter care anunţă acest ajutor european.

Grecia va trimite două avioane Canadair, iar Suedia două Air Tractor "în cursul zilei" de joi, a precizat preşedinţia franceză.

Totodată, Germania trimite 64 de pompieri şi 24 de vehicule, care sunt aşteptate să ajungă în Franţa joi seara, a adăugat preşedinţia franceză, precizând că echipe de ajutor poloneze - 146 de pompieri, susţinuţi de 49 de vehicule - vor sosi vineri la prânz.

Comisia Europeană a declarat, de asemenea, că satelitul Copernicus al UE a fost activat de Paris pentru a colecta date esenţiale pentru primele echipe care vor interveni în zonele devastate de flăcări.

Mii de pompieri luptă în prezent în Franţa împotriva incendiilor de pădure reizbucnite pe fondul valurilor de căldură şi a lipsei ploilor.

Miercuri seara, opt incendii majore ardeau în Franţa - în Gironde (sud-vest), Maine-et-Loire (vest), Jura (est), Drome, Aveyron şi Lozere (sud-est).

Premierul a convocat Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă în vederea acordării unui ajutor umanitar Franţei

 

Premierul Nicolae Ciucă a convocat, joi, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pe tema acordării unui ajutor umanitar extern de urgenţă autorităţilor din Republica Franceză, în urma consultării cu preşedintele Klaus Iohannis pe acest subiect, potrivit unei informări a Guvernului.

La finalul reuniunii, în jurul orei 16.00, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, vor susţine un briefing de presă la Palatul Victoria, se precizează în informare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel