Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
România în Schengen. Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, anunțul zilei după întâlnirea cu eurodeputații români
WhatsApp
Cancelarul Austriei a anunțat că se va opune, mâine la consiliul JAI, aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen, invocând o problemă de securitate. Toate eforturile diplomatice in ultimele ore nu au fost răsplătite, Austria își va menține poziția. Cancelarul Karl Nehammer (ÖVP), s-a întâlnit astăzi, la Viena, cu eurodeputații români Rareș Bogdan, Siegfried Mureșan și Eugen Tomac într-un „ultim asalt“ de a convinge Austria să încuviințeze aderarea României la Schengen. 
Karl Nehammer

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, face parte din Partidul Popular Austriac, membru al familiei politice PPE, grup parlamentar european din care mai fac parte și PNL, și UDMR. În delegația PPE de la Viena, eurodeputații români Rareș Bogdan și Siegfried Mureșan sunt însoțiți de Manfred Weber, președintele PPE.

Rareș Bogdan a subliniat că pentru demersul României privind accederea la Schengen se lucrează pe mai multe planuri în acest moment, arătând că reprezentanţii ţării noastre la Bruxelles şi trimişii MAE au reuşit să impună un vot joi.

Cancelarul Austriei este așteptat să anunțe poziția finală a țării sale cu privire la intrarea României în Schengen. Conferința de presă are loc la finalul întâlnirii cu liderii Partidului Popular European.

Manfred Weber a insistat că „trebuie să extindem Schengen“. 

Karl Nehammer a susținut în continuare problema valului de migrație. „E o provocare de securitate. România și Bulgaria nu sunt în acest moment în Schengen. Miza este securitatea cetățenilor noștri. Trebuie să ajutăm România și Bulgaria cu problema migrației. Este nevoie pentru România de un plan pentru primăvară, avem nevoie de granițe eficiente, toți au nevoie de ajutor. Să ne bazăm pe fapte reale și să păstrăm emoțiile în afara discuției“, a afirmat cancelarul Austriei.

„Ministrul de Interne a avut un deadline și vrea un nou calendar pentru România și Bulgaria pentru următoarea primăvară. (...) Bulgaria și România vor avea votul împreună, e o procedură care trebuie continuată“, a mai spus Nehammer.



Actualizare...

Vezi și: Rareş Bogdan: România a stat suficient cu capul plecat, jucăm până la capăt

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel