Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românca Dorina Burlacu, câștigătoarea prestigiosului premiu "5 Stelle d'oro della Cucina Italiana" pentru al doilea an consecutiv
WhatsApp
Dorina Burlacu a câștigat din nou prestigiosul premiu "5 Stelle d'oro della Cucina Italiana". E a surclasat peste 150 de concurenți,  iar premiul îl dedică femeilor. Românca este bucătar chef la Castelfranco.

Bucătarul din Castellese, Dorina Burlacu, câștigă pentru al doilea an consecutiv prestigiosul premiu "5 Stelle d"oro della Cucina Italiana" (5 stele de aur ale bucătăriei italiene), în ajunul zilei de 8 martie, și dedică trofeul excelenței feminine în bucătărie.

Duminică, la Capua (Napoli), la Teatrul Ricciardi, a avut loc ceremonia de premiere a bucătarilor selecționați pentru premiul din 2023 acordat de Asociația Bucătarilor Italieni (AIC). Aceasta a fost cea de-a doua ediție, după cea din 2022 găzduită de Toscana, și au participat peste 150 de bucătari, bucătari și bloggeri culinari din Italia și din străinătate. Numeroși jurnaliști și critici, printre care și Amedeo Colella, au participat la ceremonia de premiere, care a avut loc în cadrul unui eveniment mai amplu dedicat excelenței gastronomice italiene.

Bucătarul de origine română din Reggio Emilia, care locuiește în Quattro Castella, a învins concurența cu rețeta "Acvariul vieții - paste anti-îmbătrânire": tăiței de paste proaspete cu afine sălbatice cu mazăre în două consistențe și creveți roșii din Mazara del Vallo.

Românca Dorina Burlacu, câștigătoarea prestigiosului premiu "5 Stelle d'oro della Cucina Italiana" pentru al doilea an consecutiv

 

Dorina, mulțumind AIC și președintelui acesteia - bucătarul Simone Falcini - a declarat: "În cadrul asociației noastre s-a creat o sinergie minunată, chiar și în rândul femeilor bucătar. Într-un domeniu în care, de ani de zile, rolul femeilor a fost mereu marginalizat, dorim să dăm un semnal puternic: avem un angrenaj în plus, alcătuit din atenția la detalii, atenția la sănătate și, mai ales, energia și pozitivitatea care rezultă după atâția ani de sacrificii și bătălii câștigate".

Trofeul este acordat bucătarilor care se disting anual pentru că au contribuit la răspândirea unei bucătării bune în întreaga lume. Dorina Burlacu - care, la 27 septembrie, a ocupat locul șase din 30 de bucătari în semifinala programului Sky "Cel mai bun bucătar din Italia" - este originară din Brusturoasa (România), dar din Reggio Emilia prin adopție; ea trăiește și lucrează în Italia de 30 de ani. Are un master în nutriție culinară și este o promotoare a unei alimentații sănătoase, dar gustoase, care valorifică produsele locale, reducând risipa de energie și deșeurile.

După o formare care a inclus cursuri cu mari maeștri precum Gualtiero Marchesi și Massimo Bottura, s-a specializat în realizarea de paste (dar și de erbazzone și paste umplute) cu un indice glicemic scăzut, potrivite pentru dietele persoanelor cu diverse patologii. În prezent, colaborează cu unele companii importante din Reggio Emilia pentru a crea rețete inovatoare cu produsele lor de excelență.

 

--------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel