Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Româncă din Italia, prinsă încercând să fure un telefon folosind tehnica ”foaia de hârtie”
WhatsApp
O româncă a încercat să fure un telefon mobil folosind escrocheria cu foaia de hârtie. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Un româncă în vârstă de 20 de ani a fost arestat la Milano pentru furt calificat, după ce a fost surprins de ofițerii Poliției Feroviare din Milano în timp ce încerca să fure un smartphone folosind tehnica cunoscută sub numele de "foaia de hârtie". Incidentul a avut loc ieri după-amiază la Gara Centrală din Milano, unde polițiștii în civil au observat acțiunile suspecte ale tânărului.

Potrivit rapoartelor, femeia a distrat victima în timp ce aceasta lua masa, apoi a folosit o hârtie pentru a-i fura telefonul mobil. Polițiștii prezenți la fața locului au intervenit imediat și au oprit-o pe româncă, escortându-o la sediul Poliției pentru investigații suplimentare. Tânăra este acum în custodia autorităților și va fi supusă procesului legal conform legilor italiene.

Într-un caz similar, tot în Milano, o româncă a furat un ceas în valoare de 10.000 de euro folosind tehnica îmbrățișării, o altă metodă cunoscută de furt. 

Potrivit anchetatorilor, femeia a abordat un bărbat în vârstă de 86 de ani în Milano, folosindu-se de o îmbrățișare aparent inocentă. În timp ce îmbrățișa victima, femeia de 20 de ani a reușit să îi sustragă de la încheietura mâinii un ceas Rolex în valoare de 10.000 de euro.

Tehnica îmbrățișării este o metodă subtilă de furt utilizată de infractori pentru a sustrage bunuri prețioase de la victimele lor. Aceasta implică apropierea delicată a făptuitorilor de victime sub pretextul unei îmbrățișări sau a unui contact fizic aparent inofensiv, cu scopul de a le distrage atenția și a le fura obiectele valoroase, în acest caz, colierul de aur.

Carabinierii stației Santa Margherita Ligure au finalizat investigația, identificând-o pe tânără drept autoarea acestui furt. Această tehnică de furt a devenit din ce în ce mai frecventă, iar autoritățile sunt îngrijorate de creșterea acestui tip de infracțiuni, scrie MilanoToday. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel