Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Româncă din Italia, accident grav la Ski. S-a lovit de mai multe ori cu capul de gheață
WhatsApp
O româncă din Italia a fost rănită grav, după ce s-a dezechilibrat și a căzut în timp ce cobora cu schiurile pe o pârtie din Sicilia. 

O româncă în vârstă de 32 de ani s-a rănit grav în timp ce cobora cu schiurile pe o pârtie din Piano Battaglia, din munții Pizzo Carbonara. Potrivit presei locale, femeia, cu cu domiciliul la Acate, și-a pierdut echilibrul și a căzut lovindu-se cu capul de zăpada înghețată.

Tânăra a fost transferată de urgență la Spitalul din Petralia Sottana.

Aglomerație de turiști pe pârtie

 

Incidentul s-a petrecut întâmplat duminică, 2 ianuarie, în cursul dimineții. Femeia, cu inițialele R.N.I. practica schiatul pe o pantă plină de alți turiști. Potrivit sursei citate, instalațiile de transport pe cablu (teleschiurile) erau închise tocmai cu scopul de a reduce aglomerația.

La un moment dat, în timp ce cobora cu o viteză destul de mare, românca și-a pierdut echilibrul și a căzut, lovindu-se de mai multe ori cu capul de zăpada înghețată, suferind traumatisme faciale și cervicale.

Au intervenit imediat salvamontiștii care au imobilizat-o pe o targă și au transportat-o cu snowmobilul până la punctul de prim ajutor de unde a fost preluată cu o salvare și dusă la spitalul din Petralia Sottana.

Un incident similar s-a petrecut și în ziua de Crăciun

 

Accident pe pârtiile de schi din Zoncolan în ziua de Crăciun. Un turist, un cetățean român în vârstă de 24 de ani, a căzut în timp ce se distra pe un snowboard.

El s-a lovit la cap și a suferit un traumatism cranian cu comoție cerebrală și pierderi de memorie. După ce a fost dată alarma, Centrul de Sores din Palmanova a trimis la fața locului echipajul elicopterului, iar polițiștii de stat aflați la datorie pe pârtii pentru siguranța schiorilor au intervenit imediat.

Tânărul a fost transportat cu avionul la spitalul Tolmezzo. Medicii spun că starea sa este stabilă, potrivit Telefriuli.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel