Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Româncă din Anglia, discriminată la angajare: Nu m-a sunat nimeni când am trimis CV cu numele Georgiana. „Sarah“, cu aceleași CV, a primit 11 apeluri
WhatsApp
Georgiana Popescu, o româncă de 26 de ani din Marea Britanie, susține că a fost discriminată când îşi căuta un loc de muncă, din cauză că ar fi româncă. 

Românca s-a mutat în Leeds în 2015 pentru a-şi termina studiile, înainte de a începe să îşi caute un loc de muncă. Ea susţine, într-un interviu pentru Daily Mail, că a aplicat la peste 100 de locuri de muncă, dar a reuşit să îşi găsească un post doar în retail sau în zona de depozite, în timp ce colegii ei şi-au găsit locuri de muncă în concordanţă cu diploma obţinută. 

Astfel, tânăra s-a decis să aplice la 40 de joburi diferite folosind două CV-uri identice, însă cu o schimbare de nume. Pe unul a scris "Georgiana Popescu", iar pe celălalt "Sarah C.". Astfel, spune ea, 11 companii au dorit să o invite la interviu pe baza CV-ului semnat cu "Sarah", în timp ce CV-ul semnat "Georgiana Popescu" nu a primit niciun apel. 

Româncă din Anglia, discriminată la angajare: Nu m-a sunat nimeni când am trimis CV cu numele Georgiana

 

Conform Georgianei, există posibilitatea ca detaliile scrise sub nume să nu fi fost citite deloc. Ea a reuşit, însă, în martie 2022, să îşi asigure un loc de muncă ca analist de fraude, titrează DC News.

"E o problemă serioasă. Am trimis exact acelaşi CV, dar cu nume diferite. Am primit 11 apeluri pentru Sarah, niciunul pentru Georgiana. Aveam senzaţia că nu conta ce ştiam să fac, pentru că nu voi fi niciodată suficient de bună din cauza numelui meu. Nu sunt cuvinte pentru a descrie ce simţeam. Mi-a afectat sănătatea mentală, da. N-am spus nimănui lucrurile astea timp de câţiva ani pentru că mă temeam de comentarii de genul "du-te înapoi în ţara ta" sau "eşti aici doar ca să profiţi de beneficii". Nu am avut parte de niciun beneficiu, nu puteam să fac nici măcar un împrumut. E o problemă gravă. Şi m-a făcut să îmi dau seama că nu contau abilităţile mele, ci doar numele. E evident că angajatorii nu se uitau la ce ştiam să fac, pentru că altfel şi-ar fi dat seama că nu e nicio diferenţă faţă de CV-ul semnat Sarah. 

 

Cidește continuarea pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel