Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Româncă de 22 de ani din Londra, condamnată în Franța după ce a ajutat un cuplu albanez să călătorească în Irlanda
WhatsApp
Joi, 6 octombrie, o femeie în vârstă de 22 de ani, de origine română a fost judecată la tribunalul penal din Cherbourg-en-Cotentin pentru că a ajutat un cuplu de albanezi să călătorească în Irlanda.

O femeie în vârstă de 22 de ani, de origine română, dar care locuiește la Londra, a fost judecată pentru că a ajutat doi pasageri clandestini să treacă în Irlanda, în cadrul unei audieri la Cherbourg, joi, 6 octombrie.
 

Le-a pus la dispoziție actele fratelui ei și ale iubitei lui

 


Duminică, 2 octombrie, la ora 15.20, polițiștii de frontieră l-au verificat pe șoferul unui autoturism Mercedes, înmatriculat în Marea Britanie. La bordul autovehiculului, pe lângă șofer, un cuplu a prezentat acte românești valabile, înainte de a se îmbarca pe feribotul care a trecut prin Irlanda. Dar, după o verificare amănunțită, constată că actele nu le aparțin. Aceștia își ascunseseră pașapoartele albaneze reale în pantofi.

Tânăra se ocupase de cuplu la Bruxelles, apoi se dusese acasă la fratele ei din Macon, care îi încredințase pașaportul românesc al lui și al însoțitorului său, în schimbul unei plăți de 2.000 de lire sterline pentru fiecare pasager. La sosirea în Irlanda, pașapoartele urmau să fie returnate fratelui ei într-un plic de kraft.

Curierul urma să fie plătit cu 5.000 de lire sterline pentru fiecare pasager. Aceasta recunoaște că, din 13 februarie 2022, a efectuat cinci călătorii cu una sau două persoane din Cherbourg sau Calais.

Românca se apără: "Nu vreau ca naivitatea mea să mă ducă la închisoare“

 

Tânăra pare să facă parte dintr-o rețea. La întrebările președintelui instanței: "Cine v-a cerut să faceți aceste drumuri dus-întors? Cine ți-a cumpărat mașina asta? Cine vă ajută să vă plătiți chiria? Nu există răspunsuri precise. În lacrimi, ea a declarat: "Nu vreau ca naivitatea mea să mă ducă la închisoare“.

Cei doi imigranți ilegali au compărut în fața instanței marți, 4 octombrie, și au fost condamnați fiecare la șase luni de închisoare cu suspendare. Aceștia au interdicție de a părăsi teritoriul francez timp de trei ani și sunt transferați într-un centru de detenție, în vederea transferului în Albania.

Avocatul inculpatei a declarat că "și-a minimalizat rolul. A trecut pe lângă oameni cu mare dificultate. La început, pentru ea nu a fost o chestiune de bani. Nu s-a gândit la consecințe, a fost naivă. Dacă ar fi știut consecințele, nu ar fi făcut-o. Ea nu a primit acești bani“.

Procurorul a declarat: "A fost arestată în flagrant delict. În primul rând, au fost prezentate acte românești, dar cetățenii erau albanezi. Faptele sunt grave. Ea participă la o organizație“. Procurorul a cerut doi ani de închisoare și o interdicție de șase ani de ședere pe teritoriul francez.

Instanța a condamnat-o pe Roxana G. la 24 de luni de închisoare, dintre care 18 luni cu suspendare. Îi este interzisă intrarea în Franța timp de zece ani, iar autoturismul Mercedes a fost confiscat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel