Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român mort la 38 de ani într-un carambol în Italia: un conațional a fost condamnat pentru crimă
WhatsApp
Un român a fost arestat după ce a provocat un carambol tragic pe autostrada A4 din Italia, care s-a sfârșit cu moartea unui conațional, Constantin Ion Roșca, în vârstă de 38 de ani.
Femeie găsită moartă pe stradă în Italia: un român ar fi aruncat-o de la pe fereastră

Șoferul de camion responsabil pentru tragedie, un bărbat de origine română, în vârstă de 37 de ani, a fost condamnat la o pedeapsă de doi ani și patru luni cu suspendare, conform presei străine.

Accidentul a avut loc în urmă cu doi ani, pe 22 februarie, când Roșca se afla la volanul dubei Ducato a societății pentru care lucra. În apropiere de poarta de taxare din Desenzano, vehiculul său a fost lovit din spate de un camion condus de un alt șofer român. Coliziunea a fost extrem de violentă, furgoneta fiind împinsă înainte și strivită între cele două camioane. Roșca a fost prins între tablourile zdrobite ale cabinei, suferind răni mortale.

De asemenea, un coleg al victimei, un bărbat din Coasta de Fildeş, Africa Occidentală, în vârstă de 47 de ani, a supraviețuit accidentului, dar a suferit răni grave și fracturi. Șoferul camionului, imediat identificat ca suspect, a fost acuzat de procurorul Francesco Prete că a provocat moartea lui Roșca prin neglijență și imprudență.

 

Românul vinovat a fost arestat abia după doi ani de la accident

 

Investigația a arătat că șoferul de camion nu și-a moderat viteza în prezența unei încetiniri a traficului, intrând în furgoneta care era oprită în acel moment cu girofarurile pornite. Această neglijență a condus la vătămarea corporală a pasagerului și la decesul lui Roșca.

Roșca, un membru binecunoscut și apreciat în comunitatea din San Pietro in Cariano și în comunitatea ortodoxă locală, a lăsat în urmă o familie îndurerată, inclusiv soția, două surori și un frate. Aceștia caută acum să obțină dreptate și să facă lumină asupra tragicului incident.

Condamnarea șoferului de camion la o pedeapsă de doi ani și patru luni cu suspendare reprezintă o măsură de justiție în cazul acestui carambol tragic, însă familiile victimelor sunt hotărâte să continue să caute adevărul și să obțină răspunsuri cu privire la circumstanțele exacte ale accidentului.

 

-------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel